Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Au debutat primele teste din 2016
01 Feb

MotoGP: Au debutat primele teste din 2016

Publicat de: Motoboom

Dupa ce principalele echipe din cadrul Campionatului Mondial de Motociclism Viteza si-au prezentat deja motocicletele si pilotii pentru 2016, in weekend-ul care tocmai s-a incheiat au debutat si primele teste oficiale ale noului sezon de MotoGP. Campionul mondial in exercitiu, spaniolul Jorge Lorenzo, a confirmat forma buna in care se afla de la sfarsitul sezonului trecut.


Pilotul Yamaha a inceput sezonul 2016 din MotoGP la fel cum l-a incheiat pe cel de anul trecut. Campionul mondial a fost cronometrat cu cel mai bun timp in prima zi a testelor oficiale din Malaezia. Pe circuitul de la Sepang, Lorenzo a fost mai rapid decat Valentino Rossi cu peste o secunda.


In prima parte a zilei, spaniolul Dani Pedrosa a stat mult timp in urma lui Lorenzo, insa in cele din urma a incheiat al treilea. Cel mai bine pozitionat pilot independent a fost italianul Danilo Petrucci, pe locul 4. Acesta l-a devansat cu o zecime de secunda pe Andrea Iannone.


Dublul campion mondial, Marc Marquez, s-a oprit pe locul al 7-lea, cu o intarziere de o secunda si jumatate. In cea de-a doua zi a testelor, australianul Casey Stoner va reveni intr-o sesiune oficiala MotoGP dupa o pauza de 3 ani alaturi de constructorul italian Ducati. Este de asteptat ca ierarhiile sa se modifice in cea de-a doua zi a testelor, cu principalii protagonisti, Lorenzo, Rossi, Marquez si Pedrosa pe primele locuri ale clasamentului.