Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Aprilia RS-GP 2016
03 Mar

MotoGP: Aprilia RS-GP 2016

Publicat de: Motoboom

Asteptata de ceva vreme, noua motocicleta Aprilia RS-GP 2016 pentru MotoGP si-a facut aparitia in cele din urma. Italienii au prezentat noul prototip cu ocazia testelor oficiale MotoGP din Qatar care se desfasoara in aceste zile, impreuna cu motocicleta de concursa fiind prezentata intreaga echipa de MotoGP a echipei de uzina Aprilia. Potrivit constructorului, versiunea 2016 a modelului Aprilia RS-GP este o motocicleta complet noua, mult mai competitiva.


Pilotii echipei au ramas aceeasi, alaturi de care constructorul italian a incheiat sezonul 2015: Alvaro Bautista si Stefan Bradl, acesta din urma inlocuindu-l pe Marco Melandri in mijlocul sezonului trecut. Italienii sustin ca sezonul 2015 a fost unul de incercari si teste pentru Aprilia si altfel vor sta lucrurile in 2016. Dupa cum era de asteptat, specificatiile tehnice complete pentru noul prototip nu au fost prezentate, insa se stie ca Aprilia RS-GP 2016 dispune de un motor V4 care dezvolta peste 250 cp, acesta fiind echipat cu valve pneumatice.


Cadrul este din aluminiu iar cutia de viteze folosita este celebra cutie seamless, noul prototip fiind mai usor decat versiunea din 2015. Ca si o noutate in ceea ce priveste partea grafica putem aminti logo-ul companiei mama, Piaggio Group, imprimat pe ambele parti ale motocicletei. Ramane de vazut cat de competitiva va fi noua motocicleta Aprilia, daca va reusi sa se apropie de favoritii sezonului 2016, Yamaha, Honda si Ducati.


In alta ordine de idei, in prima zi a testelor oficiale MotoGP din Qatar, pentru primele pozitii s-au batut pilotii Yamaha si Ducati intre care s-a intercalat si Vinales de la Suzuki. Pilotii Honda au terminat ziua abia pe locurile 10 si 13, iar problemele pentru Honda par sa nu se fi rezolvat. Cei de la Aprilia au iesit pe pista cu noul prototip, Stefan Bradl clasandu-se la 2,6 secunde in urma liderului Lorenzo, destul de departe.