Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2018 – schimbări interesante în regulament
08 Dec

MotoGP 2018 – schimbări interesante în regulament

Publicat de: Motoboom

Grand Prix Commission a aprobat recent noul regulament ce va fi în vigoare pentru sezonul moto viitor. Se introduc două noi premii, dar și posibilitatea ca telespectatorii să afle în timp real ce comunică echipele moto piloților.

 

Comisia alcătuită din Carmelo Ezpeleta (CEO Dorna), Paul Duparc (FIM), Herve Poncharal (IRTA) și Takanao Tsubouchi (MSMA) a stabilit câteva schimbări de ordin tehnic și practic. Una din ele se referă la sistemul de mesaje Race Direction care a fost implementat deja în 2017,  prin care echipele moto pot transmite mesaje cu diverse informații piloților ce apar pe displayul bordului. Noutatea constă în faptul că echipele vor trebui să dea în același timp aceste mesaje nu numai pilotului, ci și către directorul de concurs și regizorului transmisiunii TV. Astfel, se elimină anumite suspiciuni și speculații, iar telespectatorii sunt mai bine conectați și informați cu ceea ce se întâmplă pe circuit.

 

Alte prevederi se referă la implementarea a două noi Mari Premii și la sistemul de punctare. Pentru a reduce diferența dintre echipele moto “oficiale” de uzină și echipele private, vom avea, atât în MotoGP, cât și în Moto3 și Moto2, noi premii "FIM World Championships". Punctele acumulate de piloți și de echipe vor fi adunate într-un cont, iar la sfârșitul sezonului va fi premiată cea mai bună echipă independentă (Trofeul Independent Stable MotoGP) și ce mai bun pilot “neoficial” (Trofeul Independent Pilot Class MotoGP).

 

De asemenea, se acordă echipelor dreptul de a alinia la start piloți cu wild-card. Sunt șase astfel de wild-carduri pentru întregul sezon, când piloți ce aparțin echipelor satelit pot participa la competiție. De exemplu, KTM are cinci wild-carduri pentru Mika Kalio, ce va alerga în sezonul 2018 alături de piloții oficiali KTM Pol Espargaro și Bradley Smith.