Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2018: Dovizioso câștigă în Qatar o cursă foarte strânsă
19 Mar

MotoGP 2018: Dovizioso câștigă în Qatar o cursă foarte strânsă

Publicat de: Motoboom

Marele Premiu al Qatarului disputat pe circuitul de la Losail în weekendul care tocmai s-a încheiat l-a avut câștigător pe Andrea Dovizioso. Prima cursă a acestui sezon a însemnat o bătălie acerbă între pilotul de la Ducati și Marc Marquez (cu motocicleta Honda), italianul trecând linia de sosire cu doar 0,027sec în fața spaniolului. Rossi (motocicleta Yamaha), care a fost permanent în plutonul fruntaș, ocupă cea de-a treia poziție a podiumului.


Campionul și vicecampionul au animat cele 22 de tururi parcurse și au fost permanent umăr la umăr. Spre euforia fanilor Ducati, “Dovi” a avut o strategie proprie, bine gândită și  - după ce a plecat de pe poziția a doua a grilei de start – a recuperat pas cu pas. Valentino Rossi dovedește că are ambiții mari în acest sezon și că le suflă în ceafă tinerilor, în ciuda dificultăților tehnice pe care le-a avut în perioada de teste. De altfel, primii trei piloți au trecut linia de sosire într-un interval de sub o secundă.


În afara podiumului s-a situat Cal Crutchlow, pilotul echipei LRC, un rezultat notabil pentru britanicul ce aleargă pentru o echipă privată. La rândul său, a avut de dat o luptă cu Danilo Petrucci, ocupantul locului cinci (Pramac - Ducati), iar pe șase s-a clasat Maverick Vinales ce a recuperat nu mai puțin de nouă poziții după ce aplecat de pe ultimele grile. Jorge Lorenzo a avut probleme cu frânele și în timp ce se afla pe poziția a zecea nu a mai putut controla motocicleta și a ieșit în decor, din fericire, fără urmări.


Următoarea cursă va avea loc în Argentina pe circuitul  Termas de Río Hondo pe data de 8 aprilie.