Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP Brno 2018 – Dovizioso aduce victoria după zece ani pentru Ducati
06 Aug

MotoGP Brno 2018 – Dovizioso aduce victoria după zece ani pentru Ducati

Publicat de: Motoboom

După cele 21 de tururi programate pe circuitul de la Brno, cei de la Ducati au reușit să ocupe primele poziții ale podiumului. Andrea Dovizioso, printr-o prestație remarcabilă, reușește să readucă după zece ani Marele Premiu al Cehiei în posesia italienilor.


Prima parte a concursului nu a oferit nimic spectaculos, toți piloții încercând să își menajeze anvelopele. Dovizioso și-a calculat cel mai bine șansele și a arătat încă o dată ceea ce demonstrase și în calificări – unde obținuse pole-position – că este cel mai rapid cu motocicleta Desmosedici GP. Victoria îi aduce puncte în clasamentul general și îl plasează la o distanță de 68 de puncte față de Marc Marquez (Honda), care a ocupat ultima poziție a podiumului, după Jorge Lorenzo (Ducati).


Între primele trei motociclete care au trecut linia de sosire a fost un ecart de sub o jumătate de secundă. “Sunt foarte fericit,” a spus Dovizioso. “A fost foarte greu și o presiune imensă. Când vezi panoul din linia boxelor pe care scrie Grup de 3 și îți suflă în ceafă Jorge și Marc nu e prea bine! Pe lângă asta a trebuit să mă lupt și cu lipsa aderenței.”


Valentino Rossi a rămas în afara podiumului, terminând pe poziția a patra  - în fața lui Cal Crutchlow – și își menține locul al doilea în clasamentul gereral. În urma unei coliziuni în care au fost implicate trei motociclete - din fericire fără urmări grave – Maverick Vinales (Yamaha), Stefan Bradl (Honda) și Bradley Smith (KTM) s-au retras din cursă.


Pe 12 august, piloții și echipele se reîntâlnesc în Austria, pe Red Bull Ring din Spielberg.