Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP Austin 2017 – Invinge Marquez, „Doctorul” termina pe locul doi
24 Apr

MotoGP Austin 2017 – Invinge Marquez, „Doctorul” termina pe locul doi

Publicat de: Motoboom

În mod clar, în Texas, Marquez (Repsol Honda Team) se simte la fel de bine ca și acasă, fiind cea de-a cincea cursă consecutivă pe care el o câștigă aci. Inițial, în prima parte a concursului, s-a duelat cu Pedrosa, colegul său de echipă, după care s-a distanțat și a fos greu de ajuns de către ceilalți competitori. Valentino Rossi (Movistar Yamaha) a urcat pe poziția a doua a podiumului, iar pe locul trei a terminat Dani Pedrosa (Repsol Honda Team). Top ten e completat de Crutchlow (LCR Honda), debutantul Jonann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) pe cinci în fața lui Dovizioso (Ducati Team), Iannone (Suzuki Ecstar) pe șapte, apoi Petrucci, Lorenzo și Miller. 

Pentru Marc Marquez aceasta e prima victorie din sezon, performanță de care campionul mondial avea mare nevoie pentru a strânge puncte. După căzătura din Argentina era de așteptat un bun rezultat pe terenul american, pe un circuit pe care îl cunoaște foarte bine.

Valentino Rossi e în momentul de față liderul campionatului, cu 56 de puncte acumulate. În urma unui contact cu Johann Zarco, taie un viraj ce l-a penalizat cu trei zecimi, dar apoi a avut un parcurs impecabil. După ce a câștigat primele două curse ale acestui sezon, Maverick Vinales pierde aderența cauciucului din față în turul cu numărul 18 și iese din scenă. O luptă interesantă s-a dat pentru primul loc din afara podiumului, între un pilot ce provine de la o echipă independentă (Crutchlow) și un debutant în MotoGP (Zarco), ambii terminând în fața unor nume consacrate.

Următoarea confruntare va avea loc peste două săptămâni, în Spania, pe circuitul Jerez dela Frontera.