Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP Assen 2018 – cursă foarte strânsă în Olanda câștigată de Marquez
02 Iul

MotoGP Assen 2018 – cursă foarte strânsă în Olanda câștigată de Marquez

Publicat de: Motoboom

Spaniolii au “cucerit” Olanda, primele trei locuri revenindu-le ibericilor. Marc Marquez (Honda) a fost primul care a trecut linia de sosire pe circuitul de la Assen într-o cursă spectaculoasă, cu multe depășiri, în care primii șapte piloți au format un pluton compact. Alex Rins, pilotul de la Suzuki, obține un onorabil loc doi, podiumul fiind completat de Maverick Vinales (Yamaha).


Au urmat apoi Andrea Dovizioso (Ducati) și Valentino Rossi (Yamaha), Cal Crutchlow (Honda) – cel mai bine clasat pilot care are în spate o echipă independentă, nu una de uzină, așa cum au ceilalți – și Jorge Lorenzo (Ducati), care a fost la conducerea cursei o bună perioadă de timp, după ce a plecat tocmai de pe poziția a zecea a grilei de start. Între Rins și Rossi a fost un ecart de numai o secundă, patru piloți trecând linia de sosire în acest interval, roată la roată. În top 10 s-au mai clasat Johann Zarco (Yamaha), Alvaro Bautista (Ducati) și Jack Miller (Ducati).


Clasamentul general e dominat în continuare de Marquez ce a acumulat 140 de puncte, urmat de Rossi (99) și de Vinales cu 93 de puncte. În calendarul competițional următoarea confruntare e programată pentru data de 15 iulie, când piloții și echipele se vor reîntâlni în Germania, pe circuitul Sachsenring de lângă Chemnitz.