Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2018 Mugello– Lorenzo, Dovizioso și Rossi au fost pe podium
04 Iun

MotoGP 2018 Mugello– Lorenzo, Dovizioso și Rossi au fost pe podium

Publicat de: Motoboom

Jorge Lorenzo (Ducati) a câștigat Marele Premiu al Italiei ce s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul de la Mugello, în timp ce Marc Marquez a căzut datorită pneurilor cu compoziție hard pe care le-a ales. Piotul de la Ducati a fost autorul unei prestații fără greșeală, după cele 23 de tururi reușind să se distanțeze la peste 6 secunde față de coechipierul său Andrea Dovizioso.


Marc Marquez a plecat spectaculos tocmai de pe cea de-a treia linie a grilei de start, a ajuns în plutonul fruntaș, a forțat Honda sa pe viraje în ciuda pneurilor cu componență hard, atât pe față, cât și pe spate și a alunecat atunci când mai erau numai șase tururi de parcurs. Pleacă, așadar, din Italia fără niciun punct, dar rămâne în fruntea clasamentului general, unde este în fața lui Rossi la o distanță de 23 de puncte. E pentru a doua oară în acest sezon când sponiolul nu reușește să puncteze și putem spune că binomul Marquez – Honda dă semnele unei crize. “Nici dacă dacă nu aș fi căzut, nu aș fi putut să termin primul”, a spus după cursă.


Idolul fanilor aflați pe circuitul italian, Valentino Rossi (Yamaha) ocupă locul trei, asta după ce a plecat de pe poziția a noua a grilei. După concurs avea să declare că “încă nu e suficient de rapid cu această motocicletă pentru a putea câștiga campionatul ”. O prestație remarcabilă au avut-o motocicletele Suzuki, ce au ocupat locurile 4 și 5 prin Andrea Iannone și Alex Rins.


Urmează peste două săptămâni confruntarea de la Catalonia, circuitul care se află la o distanță de 25 de km de Barcelona, Spania. Acesta e circuitul de acasă pentru piloți ca Marquez, Lorenzo sau Vinales.