Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2018 – Marquez a dominat în Texas
23 Apr

MotoGP 2018 – Marquez a dominat în Texas

Publicat de: Motoboom

MotoGP 2018. Pilotul Marc Marquez a dominat cursa si calificarile pe circuitul din Texas, America de Sud


Pe circuitul de la Austin, Marc Marquez a dominat atât calificările cât și întreaga cursă. Alături de el, pe podium au stat pilotul Maverick Vinales și Andrea Iannone. Punctele câștigate pe terenul american îl apropie în clasamentul general de lider, pilotul Andrea Dovizioso.


După cursa din Argentina, unde nu a obținut niciun punct și a fost acuzat de Rossi că “distruge acest sport” prin pilotajul agresiv, Marc Marquez a venit pe circuitul din Texas cu un obiectiv foarte clar, pe care l-a și atins: acela de a câștiga cea de-a șasa cursă consecutivă disputată aici. Spaniolul a preluat conducerea cursei încă de la primul viraj, a pilotat fără greșeală și a trecut linia de sosire cu mai bine de trei secunde în fața următorului clasat, pilotul Maverick Vinales. Ajuns acum în clasament la 45 de puncte, doar un punct îl mai separă de Dovizioso, ce a terminat pe locul cinci, în spatele lui Rossi. În clasamentul general, pilotul Vinales e pe locul al treilea (41 de puncte), în fața lui Cal Crutchlow, pilotul ce are în spate o echipă privată. 


Campionul mondial din ultimii doi ani a fost penalizat cu trei locuri pe grila de start după ce l-a jenat în calificări pe compatriotul său pilotul Maverick Vinales. Marquez a răspuns zâmbind acuzațiilor: “E mult zgomot, dar e distracție, nu vă faceți probleme. Ne revedem pe circuitul din Spania unde vom fi cu toții fericiți”.

Următoarea etapă va avea loc peste două săptămâni, pe circuitul de la Jerez.