Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2018 – Lorenzo învinge în Austria
13 Aug

MotoGP 2018 – Lorenzo învinge în Austria

Publicat de: Motoboom

Cei de la Ducati au obținut un alt succes în Austria pe Red Bull Ring prin Jorge Lorenzo care s-a luptat din greu cu Marc Marquez (Repsol Honda Team) și a reușit în final să treacă primul linia de sosire. Poziția a treia a podiumului a fost ocupată de Andrea Dovizioso (Ducati Team).


Circuitul austriac a fost martorul diferențelor constructive dintre motocicletele Ducati - avantajate de cuplu și de viteza maximă – și cele Honda, care erau mai manevrabile și recuperau timpul pierdut pe viraje. Marquez a fost cel care, inițial, pe durata primelor tururi s-a instalat la conducere și a încercat să își consolideze avantajul cu fiecare kilometru parcurs. Cei doi de la Ducati, Lorenzo (care îi va fi coleg la Honda începând cu anul viitor) și Dovizioso s-au “lipit” de el la o distanță de o jumătate de secundă și în unele viraje acest trio părea o singură motocicletă. Cu doar un tur înainte de final, Lorenzo dă atacul final aupra lui Marquez, sunt atât de aproape la intrarea în virajul de după linia dreaptă încât se ating cu coatele, forțează și trece cu 0,130sec înaintea compatriotului său.


Un loc mai mult decât onorabil obține și Cal Crutchlow (LCR) – poziția a patra, cel mai bun rezultat pentru un pilot dintr-o echipă privată – înaintea lui Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing). Valentino Rossi (Yamaha) a făcut și el o cursă foarte frumoasă, terminând pe locul șase după ce a plecat tocmai de pe poziția a 14-a a grilei de start și a făcut multiple depășiri.


Următoarea întâlnire programată în calendar va avea loc peste două săptămâni, pe circuitul Siverstone, din Marea Britanie.