Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2017 – Victoria lui Dovizioso la Sepang păstrează suspansul până în ultima cursă
30 Oct

MotoGP 2017 – Victoria lui Dovizioso la Sepang păstrează suspansul până în ultima cursă

Publicat de: Motoboom

Andrea Dovizioso (Ducati Team) a câștigat Marele Premiu al Malaeziei ce s-a disputat în acest week-end. Așa cum a declarat înainte de cursă, trebuia să dea totul și a avut nevoie de nervi de oțel pentru a rezista presiunii psihice. Marc Marquez a terminat pe locul patru, astfel că abia în ultima cursă ce va avea loc peste două săptămâni în Spania vom afla numele campionului mondial.


Motocicletele echipei Ducati pilotate de Andrea Dovizioso și Jorge Lorenzo au fost fost în mod clar avantajate de ploaia ce a scăldat pista și au terminat pe primele două poziții. Locul trei a fost ocupat de surprinzătorul Johann Zarco, ce pilotează o motocicleta pentru echipa privată Yamaha Tech3.


Marquez a avut un start foarte bun. Plecând de pe poziția a șaptea a reușit fie în față în primul viraj de după start, dar a ieșit larg și deja Zarco și Lorenzo îl depășiseră. Dovizioso l-a tatonat îndeaproape și abia în turul cu numărul 14 și-a făcut loc pe lângă el. Zarco, singurul din primii patru care optase pe motocicleta sa pentru un pneu soft pe spate, a avut o aderență bună pe care a valorificat-o și le-a făcut dificilă sarcina urmăritorilor. Din momentul în care cauciucul său a început să se uzeze a redus ritmul și cele două motociclete Ducati au trecut în frunte. Lorenzo nu i-a cedat ușor coechipierului său, arătând că poate fi competitiv. Cu patru tururi înainte de final au făcut rocada, dar a rămas lipit de Andrea Dovizioso și a terminat în spatele său la doar 0,758 sec.


Diferența dintre primii doi clasați este acum de 21 puncte. Asta înseamnă că e de ajuns ca Marquez să termine pe locul 11 pentru a deveni campion mondial, chiar dacă Dovizioso va câștiga în Spania.