Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Motocicletele Harley-Davidson vor avea taxe de 56% în UE
04 Mai

Motocicletele Harley-Davidson vor avea taxe de 56% în UE

Publicat de: Motoboom

S-ar putea ca motocicletele Harley-Davidson să fie din ce în ce mai puține pe șoselele din Europa. Cu toate că au fost parteneri mult timp, între Uniunea Europeană și Statele Unite se desfășoară acum un război comercial care a escaladat, iar producătorul de motociclete Harley-Davidson se numără printre victime.

Din iunie 2018, UE a stabilit un tarif de 25% pentru motocicletele importate în UE din SUA, tarif prevăzut să crească exponențial. Harley a reușit să scape de aceste taxe datorită acordului Binding Origin Information (BOI), fiind supus numai unui tarif de 6%. Însă, acest acord BOI a fost revocat, cu efecte imediate, așa că de la 1 iunie a.c. se va implementa tariful de 56%.

"Este o situație fără precedent și impactul potențial asupra operațiunilor noastre în Europa este semnificativ. Impunerea tarifelor asupra motocicletelor Harley-Davidson este împotriva noțiunii de liber schimb și dezavantajează produsele noastre", spune Jochen Zeits, CEO Harley-Davidson.

Ironia sorții este că în 1983, președintele de atunci, Ronald Reagan, a emis un memorandum ce impunea taxe de 45% motocicletelor japoneze importate în SUA, cu scopul de a proteja producătorii interni. La vremea aceea, exista în SUA un singur mare producător de motociclete, Harley-Davidson, așadar era o lege cu dedicație. Momorandumul referitor la taxe a fost în vigoare până în 1988 și s-a aplicat motocicletelor cu capacitatea mai mare de 700 cmc importate.


Sursa: Forbes