Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Motociclete de vânzare: Cum să-ți alegi motocicleta perfectă pentru tine
15 Mar

Motociclete de vânzare: Cum să-ți alegi motocicleta perfectă pentru tine

Publicat de: Motoboom

Pentru mulți, motocicleta e un simbol al libertății. Sentimentul unui drum liber și al vântului care te lovește în față pe autostradă e greu de comparat cu orice.

 

Cu toate astea, când cauți motociclete de vânzare e important să iei decizii la rece. Sunt pur și simplu foarte multe detalii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când îți alegi motocicleta perfectă pentru tine, și tocmai în acest scop am scris articolul pe care îl citești acum.

 

Bine ai venit pe ghidul Motoboom despre cum să-ți cumperi o motocicletă.

Ce tip de motocicletă vrei?


Înainte de toate, e important să te gândești ce tip de motocicletă vrei să-ți cumperi. Deși există multe variante, în principal cele mai des întâlnite modele sunt:


 • Motociclete sport

 • Motociclete de stradă

 • Motociclete standard

 • Motociclete offroad


Dar modelul în sine nu e singurul lucru pe care vrei să-l iei în calcul. După ce te decizi ce fel de model vrei în viitoarea ta motocicletă, e important să iei în calcul și aspecte precum:


 • Capacitatea motorului

 • Mărimea și puterea motorului

 • Structura și confortul motocicletei


Și multe alte elemente, în funcție de modelul ales.


Odată ce ai o idee bună despre aceste elemente - să spunem că vrei o motocicletă de stradă, cu 600-1000cc, și un motor relativ puternic - e important, totuși, să treci aceste detalii prin filtrul experienței tale.

Prima motocicletă nu se uită niciodată


Știm că prospectul unei motociclete de vânzare care te așteaptă e foarte incitant. Pasiunea pentru motociclete e una puternică, și credem că asta e de bine. Totuși, e important să balansezi acest entuziasm cu o perspectivă realistă asupra nivelului tău de experiență.


Sigur, dacă abia ți-ai luat carnetul și îți cumperi o motocicletă foarte puternică, există șanse să nu pățești nimic și îți faci multe amintiri frumoase în șa. Cu toate astea, recomandăm să începi cu un model mai puțin puternic (poate să te limitezi la 600cc), doar ca să te asiguri că ești în siguranță pe șosea.


Dacă ai un pic de experiență în spatele ghidonului, poți lua în calcul un model mai puternic, dar și aici simțim nevoia să facem o observație. Oricât de experimentat ești, accidentele tot se pot întâmpla, așa că recomandăm să ai un spirit proactiv atunci când conduci, și să îți cumperi cel mai bun echipament de protecție.

Bugetul pentru motociclete de vânzare


Când știi ce fel de motocicletă vrei să-ți cumperi e vremea să te gândești un pic la bugetul pe care îl ai și ce fel de motocicletă poți să cumperi cu banii pe care-i ai strânși (sau cât trebuie să strângi pentru o motocicletă perfectă pentru tine).


Dacă te-ai uitat cel puțin odată pe site-uri de specialitate, sau pe olx, după o motocicletă de vânzare, cel mai probabil ți-ai dat și tu seama că prețul motocicletelor variază mult. De la 2.000 euro pentru o motocicletă second-hand destul de învechită, până la câteva zeci de mii de euro pentru un model nou și de calitate.


În principiu, pentru o motocicletă bună, poți să te aștepți să cheltuiești minim 5000 euro. Totuși, e important să-ți dai seama specific cât o să te coste o motocicletă bună după cerințele tale, deci nu putem să-ți spunem noi exact câți bani trebuie să pui deoparte (deși avem un top de motociclete la sfârșitul acestui articol).


Totuși, vrem să atragem atenția asupra a două aspecte. În primul rând, recomandăm să cumperi o motocicletă nouă, pentru că așa te scapi de multe costuri de mentenanță ce s-ar putea să apară destul de repede după achiziția unei motociclete second-hand. Indiferent de cât de bine a fost îngrijită, dacă o motocicletă a fost folosită deja, sunt șanse mari să ajungi cu ea în service mai repede decât cu o motocicletă nouă. Astfel, și dacă dai mai puțini bani pe ea inițial, ajunge să te coste la fel de mult (sau chiar mai mult) când iei în calcul costurile pe termen lung. 


În al doilea rând, trebuie să îți creezi bugetul având în vedere și costurile adiacente cumpărării unei motociclete. Pe lângă mentenanță, mai trebuie să iei în calcul și:


 • Costurile de înmatriculare

 • Costurile pentru echipamente de protecție, dacă e prima ta motocicletă

 • Taxe și impozite


Așadar, când îți găsești motocicleta perfectă, adaugă niște bani în plus la costul ei, ca să ai un buget ce acoperă tot ce ai nevoie.

Cele mai bune motociclete pentru tine


Poate titlul acestei secțiuni e un pic exagerat - o să-ți arătăm câteva motociclete din stocul nostru, deci s-ar putea ca motocicleta perfectă pentru tine să n-o găsești decât dacă te uiți și tu în colecția noastră de motociclete.


Dar, vrem să-ți faci o idee despre ce produse există și cum să le analizezi ca să-ți dai seama dacă sunt bune pentru tine sau nu.

Suzuki GSX250R ABS M0

 

Modelul acesta de motocicletă sport de la Suzuki este destinat motocicliștilor începători pentru utilizarea de zi cu zi. GSX-250R oferă emoția și satisfacția condusului în stil sportiv atât de specific Suzuki. Motorul de 248cc este optimizat electric și mecanic pentru a avea un cuplu bun la turații joase și medii, dar cu un consum de combustibil foarte mic. 


În plus, este exact genul de motocicletă sport pe care poți s-o cumperi când ești la început de drum și vrei ceva calitativ, dar ușor de stăpânit.

Kawasaki KX85 SMALL WHEEL 

 

Dacă vrei o motocicletă offroad, Kawasaki are multe modele perfecte pentru începători și veterani, iar KX85 e cea mai bună variantă pentru o primă motocicletă offroad.


Kawasaki KX85 Small Wheel moștenește fiabilitatea și performanțele modelelor din gama KX, asemenea fraților săi mai mari, KX250F și KX450F, fiind construită special pentru a încuraja și sprijini tinerele talente în campionatele de motocross dedicate juniorilor. 

Triumph BONNEVILLE T120

 

Dacă ți-a plăcut Sons Of Anarchy și vrei o motocicletă de stradă, gama Triumph este bine echipată pentru nevoile tale. 


Spectaculosul Bonneville T120 reprezintă etalonul frumoasei moșteniri Triumph, în materie de stil și distincție. Combinând performanțele modernului motor de 1200cc, stilul autentic care conservă liniile clasice și silueta originalului Bonneville, T120 reprezintă o motocicletă perfectă pentru bikerii mai experimentați care vor un motor puternic sub șa.

Kawasaki NINJA 1000SX

Ninja 1000SX marchează a patra generație de succes a liniei sport touring de la Kawasaki. Noul model oferă un pachet complet pentru motociclistul experimentat: confort crescut, atât pentru conducător, cât și pentru pasager, cadru de aluminiu rigid pentru echilibru și o manevrabilitate excelentă, și un motor puternic de 1.043 cmc răcit cu lichid, cu 142 CP, și Electronic Cruise Control.

În concluzie...

Dacă te uiți după motociclete de vânzare, fie că ești începător sau un veteran al șoselei, trebuie să iei în calcul:


 • Tipul de motocicletă pe care îl vrei

 • Nivelul tău de experiențe

 • Bugetul pe care îl ai


Ca să-ți găsești motocicletă perfectă pentru tine, dacă nu-ți plac sugestiile noastre, poți oricând să te uiți în catalogul nostru de motociclete. O să găsești acolo toate tipurile de produse, la prețuri avantajoase, ca să te urci în șa și să mergi la drum fericit!