Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Motocicleta electrică Newron EV-1 s-a pus în vânzare
26 Feb

Motocicleta electrică Newron EV-1 s-a pus în vânzare

Publicat de: Motoboom

Un nou model electric a fost pus în vânzare pe piața din Europa. Este vorba despre Newron EV-1, o motocicletă produsă în Franța. Cumpărătorii plătesc acum un avans, va fi livrată în 2021 și se vor construi numai 12 exemplare. Câteva cifre: 100 de cai, 240 Nm, 220 km/h, 220 kg și autonomie de până la 300 km.


Newron Motors e o companie tânără, franceză, fondată în 2016 de doi ingineri din aeronautică, care anul trecut a făcut public primul prototip intitulat EV-1. Motcicleta electrică a atras atenția prin designul original, promițând totodată performanțe impresionante. Proiectul a fost finalizat și acum acest power cruiser este în faza de precomandă: potențialii clienți sunt înscriși pe lista de așteptare și încheie un contract.


Newron EV-1 accelerează de la 0 la 100 km în mai puțin de trei secunde, viteza maximă fiind limitată la 220 km/h. Blocul bateriilor de litiu-ion se reîncarcă în 40 de minute și asigură o autonomie de până la 300 km. Jantele sunt din fibră de carbon, de frânare sunt responsabile etrierele franceze Beringer, pe spate este un amortizor reglabil, în timp ce suspensia de față este mai puțin convențională. Designul original lasă partea tehnică să fie vizibilă și admirată, înălțimea șeii de numai 680 mm o face  accesibilă tuturor piloților, iar masa e destul de rezonabilă (220 kg).


Mai puțin accesibil este, însă, prețul. După ce plătesc 2.000 de euro depozit (care poate fi retras totuși în orice moment), cumpărătorii trebuie să achite și diferența de până la 60.000 euro, prețul total al motocicletei. Au însă șansa de a-și personaliza modelul după preferințe, de la culoare, până la poziția scărițelor sau a ghidonului și vor putea spune tuturor prietenilor “eu chiar am un neuron în plus”.Sursa: www.newronmotors.com