Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Motoarele Triumph din Moto2 au stabilit noi recorduri
19 Mar

Motoarele Triumph din Moto2 au stabilit noi recorduri

Publicat de: Motoboom

Cu ocazia primei curse Moto 2 din acest sezon desfășurată în Qatar, motoarele cu trei cilindri de 765cmc și-au arătat potențialul. A fost o cursă inaugurală incredibil de strânsă (toate echipele participante la clasa Moto2 folosesc același motor Triumph), dferența dintre primii doi piloți clasați fiind de numai 0,026 secunde. Recordurile circuitului din Qatar au fost rescrise datorită acestui nou motor:


  •     nou record Pole Position - Marcel Schrotter cu 1m 58.585
  •     cea mai mare viteză maximă atinsă – Alex Marquez cu 294,4km/h
  •     cel mai rapid tur de circuit – Lorenzo Baldassarri, învingătorul cursei
  •     cel mai rapid tur în cursă – Thomas Luthi


Italianul Lorenzo Baldassarri a condus cursa de la început, dar nu s-a distanțat niciodată la mai mult de o jumătate de secundă de Schrotter și Luthi, care au pus pe el o presiune imensă. Dacă între Luthi și Baldassarri a fost o diferență la sfârșit de 0,026 sec, fotografia de final și transponderele au arătat că Schrotter - care a venit al treilea – a fost la o diferență incredibilă de 0,002 sec. 


Steve Sargent, Director la Triumph, i-a înmânat lui Lorenzo Baldassari un premiu special și a declarat: “Când am decis să intrăm în Moto2, am vrut să venim cu un motor care să incite piloții și publicul. Cursa de la Qatar a fost un debut excelent, iar pe măsură ce piloții și echipele se vor obișnui cu puterea și cuplul acestui motor, vom vedea și mai multe. Va fi un sezon excelent.”


Motorul Triumph din Moto2 este derivat din cel prezent pe Street Triple RS 765, produce peste 140 de cai putere și are un sunet inimitabil.