Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2017 Phillip Island – învinge Marquez în fața lui Rossi
23 Oct

MotoGP 2017 Phillip Island – învinge Marquez în fața lui Rossi

Publicat de: Motoboom

Marc Marquez (motocicleta Honda) a câștigat Marele Premiu al Australiei, o cursă cu multe depășiri și schimbări de situație. Andrea Dovizioso (motocicleta Ducatia greșit la început, nu a putut recupera și a terminat tocmai pe cea de-a treisprezecea poziției. Alături de Marquez, pe podium au urcat Valentino Rossi (Yamaha) și Maverick Vinales (motocicleta Yamaha).


Imediat ce luminile de la start s-au stins, Jack Miller (motocicleta Hondas-a instalat în fruntea plutonului, demonstrând că poate să pună probleme piloților oficiali de la Yamaha, Valentino Rossi și Maverick Vinales. Și Johann Zarco (motocicleta Yamaha) a ieșit în lumina reflectoarelor și a condus cursa pentru puțin timp. Marquez s-a aflat în permanență în zona fronală, iar pe final a preluat conducerea, lăsându-i pe urmăritori să se lupte pentru celelalte poziții ale podiumului. Victoria obținută îi consolidează acestuia punctajul din clasamentul general și îl fac ipotetic din nou campion mondial.


În schimb, pentru Dovizioso si motocicleta sa, cursa de pe tărâmul australian a fost o amintire pe care ar trebui să o uite cât mai repede. Italianul și-a compromis șansele ce le avea la titlu în cel de-al doilea viraj de după start, când a ieșit larg și a fost depășit de mai mulți piloți. În zadar a încerat acesta să recupereze, nu a reușit să termine cursa nici măcar în primii zece clasați. “Această cursă a fost o are dezamăgire. Sigur că greșeala mea a complicat lucrurile, poate nici alegerea pneului spate de pe motocicleta nu a fost cea mai fericită. În Malaezia trebuie să dau tot ce pot”, a spus acesta.


În calendarul acestui sezon mai sunt două curse, în Malaezia (29 octombrie) și în Spania (12 noiembrie), iar Dovizioso se alfă la 33 de puncte diferență față de Marquez.