Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MondialMoto VR5, prima motocicletă de stradă cu motor V5
10 Aug

MondialMoto VR5, prima motocicletă de stradă cu motor V5

Publicat de: Motoboom

Producătorul italian MondialMoto a făcut public planul de a scoate pe piață în scurt timp o motocicletă ce va avea un motor cu cinci cilindri în V ce vor scoate aproximativ 200 de cai și care va fi omologată pentru uz stradal. Trebuie să menționăm că MondialMoto nu are nicio legătură cu firma Mondial care în anii ’50 ai secolului trecut a câștigat zece titluri mondiale, fiind o companie complet nouă cu sedii în Modena (Italia) și Wolverhampton (Marea Britanie). În spatele acestei idei se află inginerul Antonio Matarollo, care a lucrat pentru Ferrari și Mercedes.


Configurația motorului cu cinci cilindri în V va fi folosită pentru prima dată pe o motocicletă de stradă. Până acum, numai Honda a avut ceva similar, RC211V V5, însă aceasta a fost folosită pentru curse. Referindu-se la acest tip de motor, Antonio Matarollo (Director General MondialMoto) spune: “A dominat MotoGP timp de cinci ani, însă nu a intrat niciodată în producție. Noi suntem cei care vom pune un astfel de motor pe șosele”.


Trei cilindri sunt amplasați în față, doi în spate, V-ul are un unghi de 75,5 grade, capacitatea cilindrică va fi de 1000cmc și va scoate aproximativ 200 de cai putere. Supapele sunt fabricate din titan pentru a rezista timp îndelungat la turații de 13,000rpm, carenajul e din fibră de carbon, șaua e amplasată la o înălțime de 790mm și va avea o greutate de 179kg.


MondialMoto VR5 va fi echipată cu componente de top: evacuare din titan, sisteme electronice de control, lumini cu LED, pornire fără cheie, navigație, frâne Brembo, suspensii Ohlins. Se știu și prețurile: 27,995 euro pentru versiunea stadard S și 35,995 pentru R (care folosește fibra de carbon pentru carenaj, cadrul inferior, bascula monobraț și jante). Rezervările costă 10.000 euro pentru S și 15.000 euro pentru R.