Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Model Jawa vândut cu 62.000 de euro
02 Apr

Model Jawa vândut cu 62.000 de euro

Publicat de: Motoboom

Vechilor motocicliști români nu trebuie să le povesteși prea multe despre firma Jawa. Clasicul brand ceh fondat în 1929 a fost reînviat din morți de compania indiană Classic Legends Private Limited, care anul trecut a și pus în vânzare trei noi modele (Jawa, , Jawa Forty Two și Perak ), bazate pe un nou motor cu un singur cilindru de 300cmc.


Ei bine, 13 dintre acestea, primele din seria numerotată de la 1 la 100 s-au vândut în cadrul unei licitații organizate de Armata Indiană în Mumbai. A fost un eveniment caritabil prin care s-au strâns fonduri pentru educația copiilor ai căror părinți au pierit în timp ce își serveau țara. Cea mai scumpă motocicletă, cea care are inscripționat pe cadru numărul 1 din serie, s-a vândut pentru echivalentul sumei de 62.000 euro.


Cele 13 motociclete vândute în cadrul licitației fac parte dintr-o ediție specială denumită Jawa Signature Edition și noii proprietari beneficiază și de un certificat cu care au privilegii speciale pentru alte produse Jawa, au acces la “World of Jawa”, adică la evenimente, promoții sau oferte. 10 exemplare s-au vândut prin ofertă directă la fața locului și 3 prin telefon. Cu aceeași ocazie a fost lansat și volumul “The Forever Bike”, o carte cu 285 de pagini care povestește istoria firmei Jawa.

Sursa: News.Maxabout.com