Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MO – scuter electric de la producătorul auto Seat
02 Nov

MO – scuter electric de la producătorul auto Seat

Publicat de: Motoboom

La sfârșitul anului 2019, producătorul auto Seat a prezentat conceptul unui scuter electric la Barcelona. Iată că cum versiunea finală denumită Seat Mo eScooter 125 va fi pusă în vânzare și face parte dintr-un nou concept de mobilitate al firmei spaniole.

În viitor, mobilitatea urbană nu va trebui să se facă cu mașinile, consideră filiala spaniolă VW Seat și a prezentat acest scuter cu propulsie electrică la Smart City Expo World Congress de la Barcelona, Spania, în noiembrie 2019. Proiectul fost dezvoltat de producătorul auto în colaborare cu firma Silence și teoretic intră în clasa 125cmc cu un motor de 7 kW putere continuă (9 kW putere maximă). Cuplul maxim e de 240 Nm, accelerează de la 0 la 50 km/h în în 3,9 secunde și atinge o viteză maximă de 95 km/h. Autonomia ar trebui să ajungă pentru parcurgerea distanței de 137 km.  

Pachetul de acumulatori poate fi demontat și transportat în casă (sau la birou) pentru reîncărcare. Este totuși destul de greu (41 kg), așa că cei de la Seat l-au gândit să fie transportat ca un troller, cu rotile și mâner retractabil. Timpul de încărcare variază de la 6 la 8 ore, sub șa e spațiu suficient pentru două căști și  - cel mai important – Seat a calculat un cost de numai 70 de cenți pentru parcurgerea a 100 de km.

Seat Mo eScooter va fi pus în vânzare din noiembrie 2020, costă 6.250 euro, iar în Spania poate fi și închiriat contra sumei de 3 euro pe zi. Clienții vizați sunt – pe lângă cumpărătorii persoane private – firmele care fac livrări urbane și cele care achiziționează o flotă pentru închirieri.


Sursa: Seat