Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Maverick Sport X RC – un Can-Am pentru zone stâncoase
16 Iul

Maverick Sport X RC – un Can-Am pentru zone stâncoase

Publicat de: Motoboom

Seria de succes Maverick de la Can-Am e mai bogată ca niciodată. Pe lângă utilitarele Trail sau performantele X3, familia Sport are un nou membru: X RC, destinat terenurilor cu stânci.


Având la bază aceeași arhitectură a motorului cu doi cilindri în V, Can-Am a lansat familia Sport, care preia funcționalitatea modelelor Trail, dar sunt mai late cu 10 inch, au o cursă mai mare a suspensiilor, spațiul în cockpit e mai generos, sunt mai bine echipate și mai atrăgătoare. Din această gamă, probabil cel mai bine adaptat terenurilor din țara noastră este Maverick Sport X RC.


Inițialele “RC” din sufixul numelui provin de la “rock crawler” și – cu toate că a fost gândit pentru stânci – acest model e perfect echipat pentru pilotaj agresiv pe orice fel de teren tehnic. De stabilitate și de ușurința de a trece peste obstacole sunt responsabile suspensiile Fox Podium QS3 ce au o cursă de 14,75 inch care se poate regla foarte simplu atât pe compresie, cât și pe încărcare. Aproape la fel de importante ca suspensiile sunt și pneurile: Sport X RC are cauciucuri Maxxis Liberty de 30 inch pe jante de 14 inch, care arată impresionat pe un vehicul atât de compact ca acesta. Toată partea inferioară, inclusiv brațele suspensiilor, e protejată de un scut rezistent.


Motorul Rotax 1000R are 976cmc, e răcit cu lichid, are injecție electonică și și-a demonstrat eficiența și fiabilitatea pe gama UTV-urilor sportive de la Can-Am până la înlocuirea cu noile X3. Atât sunetul, cât și modul în care răspunde accelerația au foarte mulți adepți. Transmisia are o cutie cu variație continuă CVT și schimbător pentru “high”, “low”, “mers înapoi”, “parcare”. Diferențialul blocabil pentru puntea de față Smart-Lok a fost dezvoltat de Can-Am cu specialiștii de la Team Industries și are patru moduri controlabile electronic: 2WD, 4WD cu diferențialul din fața blocat, 4WD pentru stânci și 4WD pentru pământ.


Vehiculele side-by-side Can-Am se pot comanda la Motoboom, multe dintre acestea având prețuri promoționale.