Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Marquez, al cincilea titlu în MotoGP
22 Oct

Marquez, al cincilea titlu în MotoGP

Publicat de: Motoboom

Pe circuitul de la Montegi, Marc Marquez și-a asigurat cel de-al cincilea titlu de campion mondial în MotoGP, cu toate că mai sunt trei mari premii de disputat în acest sezon. Pilotul de la Honda a plecat al șaselea de la start, și-a croit drum până la prins pe Dovizioso – singurul care ar mai fi putut emite teoretic pretenții la titlu – apoi l-a depășit cu trei tururi înainte de final.


Dovizioso – care controlase toată cursa până în acel moment -  nu s-a împăcat cu ideea de a fi depășit, s-a lipit de spaniol, însă în ultimul viraj din penultimul tur a piedrut aderența roții de față și a alunecat. Reușește să reurce în șa, dar termină pe locul 18.


A fost cea de-a opta cursă câștigată de Marquez în acest an și cele cinci titluri obținute în MotoGP îl plasează la egalitate cu un alt pilot care a scris istorie pentru Honda, Mick Doohan. Rămâne să îi prindă din urmă la statistici pe Valentino Rossi, care deține șapte titluri și pe Giacomo Agostini (opt titluri). La 25 de ani e totuși cel mai tânăr pilot care reușește această performanță, Valentino Rossi avea 26 de ani în 2005 când a obținut cel de-al cincilea titlu.


Pe podiumul de la Montegi, Marquez a fost însoțit de Cal Crutchlow (LRC Honda) și Alex Rins (Team Suzuki). Marquez a terminat pe poziția a patra, cu peste șase secunde în urma liderului. Mai sunt de disputat trei mari premii în acest sezon: Australia (28 ocombrie), Malaysia (4 noiembrie) și Spania (18 noiembrie).