Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Mani Gyenes a câștigat clasa Malle Moto la Dakar
20 Ian

Mani Gyenes a câștigat clasa Malle Moto la Dakar

Publicat de: Motoboom

Pentru Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a fost a zecea participare la Raliul Dakar, organizatorii incluzându-l în categoria “piloților legendari”. Rezultatul după parcurgerea distanței de 7800 km (împărțită în 12 etape) a fost spectaculos: cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria la care a concurat, Malle Moto.


“Mi-am propus de la început să fiu în primii 30 la general și pe podium la clasa mea. Din primele etape m-am instalat la conducerea categoriei Malle Moto. În prima săptămână m-am departajat la o oră de primul urmăritor, iar în cea de-a doua săptămână am avut grijă să mențin acest avantaj, să nu mă accidentez și să am grijă de motocicletă. Problemele tehnice pe parcursul raliului au fost minore, am avut de schimbat un simering și toba finală, care a crăpat, probabil din cauza unui defect de fabricație”, spune Mani. Clasa la care a concurat, Malle Moto original by Motul, nu permite asistența tehnică pe durata cursei și păstrează spiritul vechiului raliu Dakar, când piloții trebuiau să se descurce singuri, fără mecanici. Mani a fost însoțit pe podium de doi francezi, Benjamin Melot (venit la o diferență cumulată de 1 oră și 12 minute) și Florent Vayssade (venit la peste 2 ore și 30 de minute).


Categoria generală a raliului Dakar 2020 la motociclete a fost câștigată de americanul Ricky Brabec (Honda), urmat de chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna) și de australianul Toby Price (KTM). Ediția din acest an a fost umbrită de accidentul mortal al lui Paulo Goncalves. Veteranul pilot portughez, ce se afla la cea de-a 13-a participare la Dakar, a căzut în etapa a 7-a și a fost găsit în stop cardio-respirator de medicii veniți la fața locului cu elicopterul, care nu au mai putut face nimic pentru el.