Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Legendara marcă BSA revine pe piață anul acesta
07 Iun

Legendara marcă BSA revine pe piață anul acesta

Publicat de: Motoboom

În 2016, o companie cu sediul în India a cumpărat drepturile internaționale de marcă înregistrată asupra fostului producător britanic de motociclete BSA. Un nou model ce va avea un motor cu doi cilindri în paralel și capacitatea de 650 cmc va fi prezentat anul acesta, probabil la EICMA.

Birmingham Small Arms Company (cunoscut sub abrevierea BSA) este brandul britanic devenit celebru cu monocilindrul său Gold Star construit în anii 1960. Prin anii 70 producătorul a intrat în declin, iar la sfârșitul anului 2016, grupul indian Mahindra a cumpărat drepturile de marcă ale BSA prin intermediul filialei sale Yezdi, ocazie cu care a anunțat că va construi din nou motociclete sub acest nume și le va aduce pe piața internațională, însă de atunci nu s-a mai auzit nimic concret.

În noiembrie 2020, Anand Mahindra, miliardar indian și președinte al grupului Mahindra, a preluat din nou planurile de revenire într-un interviu acordat ziarului britanic „The Guardian”: construcția BSA este programată să înceapă în 2021 - cu o unitate de producție în Marea Britanie. E de așteptat ca acolo să fie asamblarea finală a componentelor aduse din India. Din cauza pandemiei de coronavirus și a Brexit-ului există întârzieri, dar la sfârșitul anului, Mahindra va începe construcția unui centru de cercetare și dezvoltare în Banbury, unde se află deja echipa Mahindra Racing.

Modelul cu care vor reveni pe piață se bazează pe un motor cu doi cilindri în paralel, de 650 cmc (un concurent direct pentru Royal Enfield), care este deja în etapa finală a testării și îndeplinește toate standardele comune de omologare pentru Asia și Europa.

Mahindra are 200.000 de angajați, din 2011 a intrat în Campionatul Mondial Moto3 cu propria echipă, deține și drepturile de licență pentru a produce și vinde motocicletele Jawa, precum și scuterele sau motocicletele Peugeot. În India este un mare producător, construind autovehicule, motociclete, utilaje agricole și avioane.