Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Lazareth 496 – motocicleta zburătoare va fi pusă în vânzare anul acesta
20 Mar

Lazareth 496 – motocicleta zburătoare va fi pusă în vânzare anul acesta

Publicat de: Motoboom

Este fabricată în Franța, poartă numele de Lazareth 496 și din luna octombrie a acestui an poate fi comandată la un preț de...496.000 euro.


În luna decembrie a anului trecut, Lazareth a prezentat progresele înregistrate cu acest proiect, precum și varianta finală a modelului. Compania franceză Lazareth-Auto-Moto care activează din 1998 se ocupă cu designul industrial și cu producerea de vehicule personalizate. În 2018 a primit premiul “Entreprise du Patrimoine Vivant” din partea Ministerului Industriei din Franța.


Dar ce este Lazareth 496? “Este o motocicletă electrică omologată pentru drumuri publice și care se poate transforma într-un automaton”. Probabil asistăm la apariție unei noi specii, care va fi foarte populară într-un viitor nu foarte îndepărtat. Ca să treci la ghidonul ei, ai nevoie de un permis special, similar celor care pilotează avioane ultraușoare.


Cele patru roți pendulează din direcția verticală la orizontală și conțin patru turbine JetCat capabile de 96.000rpm pe minut. Autonomia cu rezervorul de kerosen actual este de doar 10 minute. Cadrul folosit e cel utilizat și pe Lazareth 847, o motocicletă ce are un motor de 4691cmc cu 8 cilindri în V de la Maserati. Cântărește 140 de kg și poate ridica o masă de până la o tonă cu cele patru motoare din roți care au o putere cumulată de aproximativ 1300 de cai. În cazul în care apare ceva neprevăzut, fiecare roată e dotată cu o parașută cu deschidere rapidă.


Lazareth 496 e construit deocamdată în ediție limitată de numai 5 exemplare. Mai multe detalii despre această creație ce pare că vine din viitor se găsesc pe site-ul producătorului.