Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Lakemaster concept – snowmobil electric sportiv
23 Mar

Lakemaster concept – snowmobil electric sportiv

Publicat de: Motoboom

Nu putem să o negăm, tot mai multe motociclete și mașini se îndreaptă spre propulsia electrică, nepoluantă, iar snowmobilele vor avea același curs, într-un viitor nu prea îndepărtat. Charles Bombardier și-a imaginat un concept pe care l-a denumit Lakemaster, care are un motor electric și baterii cu litiu-sulf. Bateriile cu litiu-sulf sunt văzute ca o alternativă la cele cu litiu-ion, cercetătorii tocmai au dezvoltat o baterie de telefon cu această tehnologie ce poate ține telefonul încărcat până la cinci zile.


Conceptul Lakemaster este cât se poate de simplu, se concentrează pe viteză și pe manevrabilitate, poziția fiind similară cu cea de pe o motocicletă sport: pilotul stă aplecat, suspensia de față, direcția cu un singur schi și șenila îngustă fac acest concept foarte agil. Pinioanele din șenilă sunt motorizate – exact cum sunt roțile cu motor electric central – așa că nu mai e nevoie de spațiul unde în mod normal ar fi fost rezervorul de combustibil. Bateriile cu litiu-sulf sunt ușoare, reîncărcabile, au energie ridicată și sunt amplasate pe snowmobil în zone pentru a echilibra masele.


Lakemaster este echipat cu un sistem inteligent de autobalansare, întrucât nu toți piloții au același nivel de experiență, sistem ce permite snowmobilului să fie stabil la viteze mici și dă încredere în cazul virajelor luate în viteză mare. Nu sunt date prea multe detalii despre acest sistem de autobalansare, însă ni se spune că la crearea lui s-au avut în vedere atât siguranța, cât și distracția. Mai mult decât atât, poziția șeii și a scărițelor se modifică în funcție de viteză și de dimensiunile pilotului, având presetări ca “sport mode”, “touring” sau “superman”.


Charles Bombardier este nepotul lui Joseph-Armand Bombardier, inventatorul snowmobilului și cel care a fondat and Bombardier Recreational Products. Din 2013 a publicat peste 300 de concepte – de la vehicule recreaționale la mașini, bărci și avioane – fără să-și înregistreze ideile ca patent, pentru a inspira publicul și pe ceilalți designeri industriali.

 


Sursa: On Snow Magazine