Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki ZX-10R 2021 va fi lansat săptămâna viitoare
20 Nov

Kawasaki ZX-10R 2021 va fi lansat săptămâna viitoare

Publicat de: Motoboom

Kawasaki va prezenta noul ZX-10R săptămâna viitoare, luni, 23 noiembrie, dar un test SBK desfășurat pe circuitul de la Jerez ne dă câteva indicii despre liniile generale ale modelului. Întreaga echipă Kawasaki Racing Team din Campionatul Mondial de Superbike, de la mecanici la piloți (campionul mondial Jonathan Rea și Alex Lowes) eu fost pe pista spaniolă pentru pregătirea testelor de iarnă, după care au postat câteva imagini pe Twitter și un filmuleț pe Youtube.

Kawasaki ZX-10R e modelul superbike cel mai titrat din ultimii ani, cu el Jonathan Rea a câștigat șase titluri consecutive de campion mondial, la fel Kawasaki a câștigat ultimele șase titluri mondiale la contructori. Dar tehnicienii fabricantului din Akashi nu s-au culcat pe laurii victoriei și au adus mai multe modificări motocicletei. 

Motorul îndeplinește acum normele Euro 5 și carenajul a trecut printr-un proces de restilizare. Kawasaki Racing Team a fost la Jerez cu noile ZX-10RR, însă diferențele dintre “RR” și cel standard “R” nu sunt substanțiale: chiar dacă era un carenaj negru din fibră de carbon, se poate observa că blocul optic frontal preia designul de la Ninja H2, cu linii ascuțite și faruri încastrate. Deocamdată nu este nicio informație despre motor, se știe că acesta are în continuare patru cilindri în linie, capacitatea de 998 cmc și scoate aproximativ 200 de cai în versiune standard. Până la prezentarea oficială prevăzută pentru săptămâna viitoare, putem asculta motorul și urmări tehnica lui Jonathan Rea în filmulețul postat de acesta.