Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki pregateste un nou Versys mult mai aventurier
05 Iul

Kawasaki pregateste un nou Versys mult mai aventurier

Publicat de: Motoboom

Kawasaki a depus planurile pentru înregistrarea patentului unei noi generații Versys, prima versiune fiind cea cu motorul de 1000cmc. Din desenele publicate de o revistă britanică de profil reiese că viitorul model nu va mai fi un simplu roadster cu semicarenă și poziție mai ridicată, ci un adevărat rival pentru Honda CRF 1000 L Africa Twin, cu al cărei profil se aseamănă foarte mult.

Noua motocicletă va avea o protecție la vânt mai ridicată, în stilul modelelor participante la Dakar, în timp ce șaua va fi mai îngustă și mai scurtă. Ghidonul a fost mutat mai în față și mai sus, scărițele au fost retrase pentru ca pilotul să aibă o poziție relaxată în off-road. De asemenea, oglinzile sunt în mod considerabil mai scurte decât la modelul actual. Una din cele mai importante diferențe e dată de roți: jantele sunt cu spițe, iar cea de față pare a fi de 21 inch – spre deosebire de cele de 17 inch care echipează motocicletele ce se folosesc preponderent pe asfalt. Noua configurație permite și un spațiu mai mare dedicat portbagajului și genților laterale.

Din descrierea schiței frontale nu reiese cu certitudine scopul cerculețelor ce se găsesc pe semicarena anterioară. Pot fi prinderi pentru un parbriz reglabil, sau mici spoturi cu tehnologie LED, așa cum a prezentat și Yamaha pe prototipul T7 ce se vrea a fi întruchiparea noului Tenere.

Gama Versys de la Kawasaki are în prezent trei variante de motociclete polivalente, de la accesibilul Versys-X 300, manevrabilul Versys 650 sau puternicul Versys 1000.