Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki Ninja ZX-10R 2016
09 Oct

Kawasaki Ninja ZX-10R 2016

Publicat de: Motoboom

Dupa mai multe zvonuri, poze si clipuri teaser de promovare, japonezii de la Kawasaki au prezentat in cele din urma specificatiile tehnice ale noii motociclete super-sport, Kawasaki Ninja ZX-10R 2016. Acest model a facut deja istorie in lumea motociclismului, fiind una dintre cele mai apreciate motociclete super-sport la nivel mondial, iar noua versiune 2016 va atrage cu siguranta multi fani ai acestui segment de piata. Mai mult, Jonathan Rea a castigat titlul mondial in acest an la Superbike alaturi de Ninja ZX-10R.


Daca pe partea de design nu sunt schimbari majore, in ceea ce priveste caracteristicile tehnice, versiunea Ninja ZX-10R 2016 este complet refacuta. Cele mai importante imbunatatiri aduse modelului 2016 sunt: un motor mai performant cu elemente mai usoare din titan si cilindrii reproiectati, valve electronice, un sistem de evacuare din titan, functii electronice noi (IMU Bosch, Traction Control, Launch Control, ABS, Quickshifter, Engine Brake Control, Cornering Management Function, etc.), un cadru revizuit, o furca noua de la Showa, amortizor de directie Ohlins si noul sistem de franare Brembo M50.


Potrivit celor de la Kawasaki, update-urile aduse motorului ofera un plus de putere la turatii medii si joase, avand un raspuns mult mai rapid al acceleratiei. Astfel, procesul de accelerare si decelerare se face mai rapid, sporind performantele motocicletei, in special pe viraje. Cu o capacitate de 998 cmc si 4 cilindri in linie, acest motor asigura o putere de 200 cp (la fel ca si versiunea actuala) sau 210 cp folosind tehnologia Ram-Air. Noile valve electronice asigura motorului o livrare mai optimizata a combustibilului, lucru ce se traduce prin emisii mai putine de gaze (Euro 4) si un control mai precis al functiei Traction Control. Mai mult, acestea au contribuit la dezvoltarea noilor functii Launch Control si Engine Brake Control.


Sistemul de suspensii oferit de Showa este complet nou. Astfel, pe spate este prezent un sistem denumit BFRC (Balance Free Rear Cushion) ce include un mono-amortizor orizontal, in timp ce pe fata este montata noua furca Showa Balance Free Front Fork, imprumutata din WSBK, care ofera reglaje mult mai avansate pentru fiecare picior al furcii. De asemenea, jambele noii furci sunt prevazute fiecare cu rezervor separat de nitrogen, functionand independent una de cealalta, oferind o amortizare specifica modelelor de circuit.


Japonezii de la Kawasaki sustin ca noua motocicleta super-sport a fost proiectata si dezvoltat impreuna cu echipa de Superbike si cu cei de piloti ai echipei, Jonathan Rea si Tom Sykes. Acesta din urma a declarat ca noua versiune Kawasaki Ninja ZX-10R 2016 este motocicleta de serie care se apropie cel mai mult de modelele dezvoltate special pentru competitiile sportive. Noua motocicleta va fi disponibila in curand la Motoboom, iar schemele de culori pentru 2016 sunt pe negru sau KRT Replica (verde). Mai jos puteti vedea si clipul de prezentare a noii versiuni Kawasaki Ninja ZX-10R: