Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki Ninja H2 si H2R 2016
29 Oct

Kawasaki Ninja H2 si H2R 2016

Publicat de: Motoboom

Dupa ce zilele trecute, japonezii au publicat doar o fotografie teaser cu versiunea 2016 a motocicletei cu motor supra-alimentat, Kawasaki Ninja H2, azi a fost prezentata oficial in cadrul salonului moto de la Tokyo, care si-a deschis portile in aceste zile. Pe langa noua culoare „Mirror Coated Spark Black”, anuntata anterior, constructorul japonez mai vine cu un update pentru anul viitor in ceea ce priveste acest model.


Cei de la Kawasaki au anuntat ca versiunea 2016 Kawasaki Ninja H2 va fi echipata cu celebrul ambreiaj Assist & Slipper Clutch. Acest tip de ambreiaj este o tehnologie imprumutata din lumea curselor. Sistemul asistat anti-patinaj al ambreiajului asigura o schimbare mult mai usoara a treptelor de viteza, prevenind pierderea controlului asupra rotii din spate in momentul in care se foloseste frana de motor sau cand se schimba rapid viteza in trepte inferioare.


Descrisa de japonezi ca fiind o motocicleta care va schimba industria moto, varianta de strada Kawasaki Ninja H2 ofera o putere maxima de 210 cp, avand o greutate de 238 kg. Motorul supra-alimentat cu patru cilindri in linie si o capacitate de 998cc este racit cu lichid si asigura un cuplu maxim de 140 Nm la o turatie de 10.000 rpm. Mai mult, versiunea pentru circuit, Ninja H2R,  dezvolta o putere impresionanta de aproximativ 300 cp, fiind cea mai puternica motocicleta de serie din lume.


Versiunea pentru circuit, Kawasaki Ninja H2R, nu va suferi modificari pentru 2016. Potrivit constructorului, ambele versiuni, Ninja H2 si H2R, vor fi produse in 2016 intr-un numar limitat de unitati, la fel ca si in acest an. Tot in cadrul salonului Tokyo Motor Show, cei de la Kawasaki au prezentat si noul concept Spirit Charger, inca un model de motocicleta propulsata de un motor supra-alimentat.