Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Jonathan Rea – primul pilot din istorie ce obține cinci titluri la superbike
30 Sep

Jonathan Rea – primul pilot din istorie ce obține cinci titluri la superbike

Publicat de: Motoboom

Jonathan Rea, pilotul de la Kawasaki Racing, este din nou – și anul acesta - campion mondial în World Superbike Championship (WorldSBK) după victoria din runda a doua obținută în weekend pe circuitul francez de la Magny-Cours, cu toate că mai sunt runde de disputat în Argentina (11-13 octombrie) și în Qatar (24-26 octombrie).


În Franța a avut loc o răsturnare spectaculoasă a clasamentului, care părea de neînchipuit acum șase runde, când șansele lui Rea erau spulberate de Bautista și noul Panigale V4R. La începutul campionatului, fostul pilot de la MotoGP Alvaro Bautista, pilotând o motocicletă Ducati foarte performantă a câștigat consecutiv primele 11 runde și s-a distanțat la 64 de puncte de Rea, ce a fost constant pe locul doi.


Însă constanța irlandezului avea să fie răsplătită, pentru că spaniolul a început să comită greșeli după greșeli. Cea mai recentă, din Franța, avea să îl implice implice într-un accident cu Toprak Razgatlioglu (Kawasaki): pilotul turc l-a depășit pe Bautista pe interiorul unui viraj de dreapta și a trecut rapid în fața lui, însă motocicleta Ducati fiind pe accelerare în acel moment a atins roata spate de la Kawasaki și ambii piloți au căzut și s-au retras din cursă.


Cea de-a 12-a victorie din acest sezon pe care o obține Rea în acest sezon îl face să fie primul pilot din istoria Campionatului Mondial de Superbike ce câștigă cinci titluri, depășind recordul pe care îl impărțea până acum cu Carl Fogarty. Este și o realizare spectaculoasă pentru cei de la Kawasaki, fiind pentru prima dată când un constructor reușește de cinci ori consecutiv să fie în fruntea campionatului. În total, Kawasaki are până acum 7 titluri obținute și sunt pe poziția a doua într-un clasament al tuturor timpurilor, depășiți la mare distanță de cei de la Ducati care se mândresc cu 14 titluri.