Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Jonathan Rea în MotoGP? “Numai într-o echipă oficială”
02 Apr

Jonathan Rea în MotoGP? “Numai într-o echipă oficială”

Publicat de: Motoboom

Pasionații de motociclism viteză s-au întrebat mereu care sunt diferențele de valoare dintre piloții din MotoGP și cei din Campionatul Mondial de Superbike sau din cursele stradale gen Isle of Man TT. Cum s-ar descurca cei din urmă dacă ar avea pe mână motocicletele ultraperformante din MotoGP? Lui Jonathan Rea îi expiră contractul la sfârșitul acestui sezon și a fost întrebat ce va face în viitor.


Îl vom putea vedea concurând cu “vedetele” din MotoGP? Triplul campion mondial a spus că nu exclude nicio posibilitate, însă ține cont de o condiție: “să piloteze o motocicleta pentru o echipă oficială”. Irlandezul, care a dominat în ultimii ani Mondialul de Superbike cu motocicleta sa Kawasaki Ninja ZX-10RR a explicat că e fericit în echipa actuală, dar nu renunță la oportunități.


“La sfârșitul sezonului îmi va expira contractul și – împreună cu managerul meu – vom analiza viitoarele posibilități. Deocamdată e prea devreme să spun ceea ce caut, mă simt foarte bine cu echipa Kawasaki. În lumea Superbike mă simt ca acasă și – într-o ipoteză ideală – mă văd concurând aici în continuare. Evident, mi-ar face plăcere să mă lupt cu piloți de calibrul lui Marquez sau Rossi, dar pentru asta ai nevoie de un lucru esențial: o motocicleta cu care să poți câștiga curse în MotoGP. Cei mai buni piloți din lume sunt acolo și talentul lor e ajutat de pachetul tehnic. Pe de altă parte, e nevoie și de experiențe cu altă motocicleta, alte pneuri, alte circuite. Dacă aș merge, nu aș fi interesat de o echipă privată, ci să fiu pilot oficial, într-o echipă de uzină”.


Cam acestea ar fi condițiile esențiale pe care le-ar pune irlandezul pentru a alerga în MotoGP. Dacă l-am vedea acolo, nu ar fi pentru prima dată, în 2012 el a disputat două curse pentru echipa Repsol Honda, când l-a înlocuit pe Casey Stoner. A pilotat atunci la Aragon și San Marino, terminând pe locurile șapte, respectiv opt.