Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Jawa Perak – bobberul indian e gata de vânzare
06 Dec

Jawa Perak – bobberul indian e gata de vânzare

Publicat de: Motoboom

După luni bune de așteptare, iată că Jawa a arătat versiunea gata de vânzare a lui Perak, un bobber simplu și elegant, având un motor cu un singur cilindru de 334 cmc care scoate 30 de cai putere. Deocamdată se pune în vânzare pe piața din India la un preț competitiv și nu sunt informații dacă va ajunge și în Europa, unde Jawa s-a născut și unde are în continuare mulți fani.


Jawa, una din cele mai vechi firme care produce motociclete, a fost fondată în 1929 la Praga (Cehoslovacia), de  František Janeček și a avut modele care s-au bucurat de succes în țările fostului bloc comunist, fiind printre puținele motociclete ce se puteau cumpăra în acea perioadă. După 1990 vânzările au scăzut, iar în decembrie 2018, Classic Legends, o divizie a conglomeratului indian Mahindra, a cumpărat drepturile de a folosi acest nume și ceea ce se mai găsea prin uzinele cehilor.


După o scurtă perioadă de la cumpărare, indienii au scos câteva modele: Jawa, Jawa FortyTwo, 90Th Anniversary Edition, precum și noul Perak. Toate se bazează pe același motor, Perak fiind construit ca un model de “lux” pentru piața indiană. Are un cuplu de 31 Nm, cutie de viteze cu șase trepte, cadru dublu leagăn din oțel, monoamortizor posterior ascuns sub șa, într-un perfect stil vintage. În India costă aproximativ 2500 de euro, și se va pune în vânzare din aprilie 2020. Dacă ar fi adusă în Europa s-ar găsi numeroși clienți printre tinerii care au permis de categoria A2, ar avea priză la publicul feminin, la cei nostalgici sau la cei care vor o motocicletă ușoară, ieftină și stilată.

 

Sursa: Jawa