Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Jawa a prezentat trei modele noi
27 Nov

Jawa a prezentat trei modele noi

Publicat de: Motoboom

E adevărat că nu trebuie depuse eforturi prea mari pentru a produce motociclete Jawa în stil “retro” sau “vintage”, pentru că acestea nu au fost niciodată moderne, evoluate din punct de vedere tehnic sau prea sportive. Dar sunt mulți clienți care nici nu iși doresc evoluție, ci se mulțumesc cu lucruri simple, frumoase și accesibile.


Așadar, sarcina indienilor de la Mahindra – un concern imens care a achiziționat drepturile de a produce motocicletele Jawa – ar trebui să fie destul de simplă. Vechiul nume ceh a fost recuperat și producția a demarat. Vor fi produse mai multe modele care au, pentru început, același motor de 300 cmc.


Filiala subsidiară Mahindra care se ocupă de producerea motocicletelor Jawa poartă numele de Classic Legends, iar cele trei modele prezentate săptămâna trecută sunt Jawa Forty Two (un custom în stil bobber), Jawa 300 (cea roșie cu elemente cromate) și Jawa Perak (verde kaki). Motorul este un monocilindru în patru timpi răcit cu lichid, dar care păstrează aripioare pe carter pentru a sugera proveniența din anii ’50, are o capacitate cilindrică de 293cmc, scoate 28 de cai putere și un cuplu de 28 Nm. Din primăvară vor fi puse în vânzare Jawa 300 și Jawa Forty Two, urmând ca Perak să apară ulterior la distribuitori.


“Când e vorba de afaceri cu motociclete – în special, modele de nișă – e nevoie de o rețetă, pe care noi o avem acum. Avem o poveste, o istorie și un brand autentic. Și mai avem cunoștințe și pasiune”, a declarat la lansare directorul general Anand Mahindra.