Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Jawa 350 Special revine pe piață
08 Mai

Jawa 350 Special revine pe piață

Publicat de: Motoboom

Motocicleta Jawa 350 Special revine pe piață


Motocicletele Jawa cunosc o renaștere, însă nu mai sunt produse în Cehia, ci în India. Rămășițele companiei pragheze fondată în 1929 au fost cumpărate acum doi ani de concernul indian Mahindra, care produce atât mașini cât și motociclete. În 2017 a fost relansată motocicleta Jawa 350, anul acesta se va fabrica și o versiune carenată, motocicleta Jawa 350 Special, care dorește să evoce trecutul sportiv al firmei.


Știrea pare minunată la prima vedere, în special pentru nostalgici și pentru cei care și-ar dori o motocicleta nouă și modernă ascunsă sub aspectul clasic. Dar se pare că sub emblemele și schema de culori familiare să găsește motocicleta chinezeasca Shineray XY400, care a fost importat și în Europa sub denumirea de Mash TT400.


Motorul este într-un singur cilindru, are capacitatea de 397 cmc și scoate 28 de cai putere la 6500 rpm, așadar nu trebuie să ne așteptăm la cine știe ce performanțe care să reflecte aspectul și carenajul. Are un rezervor de 17 litri și cântărește 170 kg gata de drum, fiind cu 10 kg mai grea decât versiunea naked.


Mahindra intenționează prin readucerea în actualitate a numelui de Jawa să rivalizeze cu Royal Enfield pe piețele asiatice. Cu toate astea, pentru Jawa 350 s-au obținut aprobările necesare astfel încât modelul să fie comercializat și în Europa, adică e dotat cu ABS și respectă normele de emisii.