Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Incepe noul sezon MotoGP 2015
27 Mar

Incepe noul sezon MotoGP 2015

Publicat de: Motoboom

In acest sfarsit de saptamana este programata prima etapa a noului sezon al Campionatului Mondial de Motociclism Viteza. Aflat la a 12-a editie, Marele Premiu al Qatarului devine incet, dar sigur, un eveniment nelipsit din MotoGP. In 2004, la prima runda gazduita in Qatar, circuitul Losail era plasat in calendar spre a doua parte a sezonului.


Doi ani mai tarziu, in 2006, Qatarul a fost mutat la debutul sezonului, iar din 2007 deschide balul. De altfel, dintre toate celelalte 11 curse anterioare, cea din 2007 e cea mai celebra, fiind debutul tandemului de mare succes Casey Stoner-Ducati. Favoritul principal al noului sezon ramane si in acest an pilotul Honda, Marc Marquez, cel care s-a impus in ultimele doua sezoane fara drept de apel.


Nu este exclus insa sa vedem o lupta stransa intre cei patru favoriti, pilotii echipelor de uzina Honda si Yamaha: Marquez, Pedrosa, Rossi si Lorenzo. Mai mult, Lorenzo este un pilot foarte ambitios si nu poate lasa trecuta cu vederea umilinta traita sezonul trecut. Rossi se pare ca a reusit sa se adapteze cu noua motocicleta Yamaha dupa doi ani in care se calibrase pe Ducati.


Etapa din Qatar a debutat deja ieri, 26 martie, cu primele sesiuni de antrenamente ale celor trei clase. Aceasta va continua vineri, 27 martie, cu o noua zi dedicata antrenamentelor libere. Sambata si duminica sunt zilele cele mai importante ale acestui Mare Premiu de debut din 2015, atunci cand vor avea loc calificarile (sambata, 28 martie) si cele trei curse (duminica, 29 martie).