Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
IJ Kalașnikov – și rușii au început să fabrice motociclete electrice
24 Oct

IJ Kalașnikov – și rușii au început să fabrice motociclete electrice

Publicat de: Motoboom

Când spui Kalașnikov, evident că te gândești la AK-47, cea mai cunoscută armă de asalt din lume. Însă acest gigant din industria apărării, pe lângă tot felul de arme destinate armatei sau civililor, s-a apucat să fabrice și motociclete electrice. Primele motociclete tocmai au fost expuse la Forumul Internațional de Tehnică Militară ce a avut loc lângă Moscova.


Motocicletele sunt construite de IJ (parte a grupului Kalașnikov), un nume cu rezonanță pentru vechii motocicliști români ce își amintesc de seria Planeta. Noile modele au deocamdată două versiuni: o mototocicleta supermoto dedicată poliției urbane și o motocicleta dual-sport de care va beneficia armata. 50 de astfel de motociclete vor fi folosite de poliție în timpul Campionatului Mondial de Fotbal de anul viitor din Rusia.


În afară de faptul că motocicleta dedicata poliției are o autonomie de 150km, alte detalii despre specificațiile tehnice ale motocicletei nu se cunosc deocamdată. Cei de la Kalașnikov nu au declarat nici dacă va exista o versiune dedicată civililor.


Rușii nu sunt singurii care își echipează armata cu motociclete electrice. În primăvara acestui an, americanii au introdus în serviciu motocicleta Silent Hawk, bazat pe cross-ul electric Alta Redshift MX, ce are o autonomie de 270km. În mod cert, motocicletele electrice sunt avantajate de funcționarea silențioasă, lipsa căldurii degajate și a emisiilor, de costurile de exploatare și de autonomia sporită. E de așteptat ca tehnologia motocicletelor dezvoltate pentru armată să fie implementată și pentru motocicletele “civile”.