Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Husqvarna Vektorr – conceptul unui scuter electric cu design atractiv
12 Mai

Husqvarna Vektorr – conceptul unui scuter electric cu design atractiv

Publicat de: Motoboom

După anunțul venit luna trecută că suedezii de la Husqvarna (care acum aparțin de austriecii de la KTM) vor face o motocicletă E-Pilen electrică, acum ni se promite și un scuter cu propulsie care nu emite noxe în atmosferă.

Conceptul scuterului Vektorr păstrează aceleași linii de design care reprezintă semnătura inconfundabilă a companiei, dar sunt reinterpretate într-o cheie mai modernă, avangardistă. Vektorr e gândit pentru piața urbană – o zonă unde sunt folosite acum majoritatea motocicletelor/scuterelor/autoturismelor cu propulsie electrică – și nu pune accent mare pe performanțe. Viteza maximă e de 45 km/h, încadrându-se în categoria mopedurilor cu motor convențional, așa că majoritatea piloților nu au nevoie de un permis de conducere special pentru a merge cu el. O viteză mai mică înseamnă o autonomie mai mare, aceasta ajungând la 90 km.

Nu au fost comunicate date referitoare la putere, dar e de așteptat – după caracteristicile anunțate deja – să fie vorba de un motor nu mai mare de 2-3 kW, așa cum se găsește și la scuterele cu performanțe similare. Studiile arată că peste jumătate dintre tinerii din mediul urban intenționează să folosească în viitor mijloace de deplasare cu propulsie electrică, așadar Husqvarna încearcă să se adreseze doritorilor de scutere cu design modern.Sursa: Electrek