Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Husqvarna Norden 901 va fi disponibilă la sfârșitul anului 2020
15 Sep

Husqvarna Norden 901 va fi disponibilă la sfârșitul anului 2020

Publicat de: Motoboom

Husqvarna a prezentat studiul Norden 901 sub formă concept la EICMA 2019. La o prezentare făcută pentru investitori de Pierer Mobility AG în această lună, au fost publicate din nou imaginile cu viitoarea motocicletă adventure și au fost furnizate câteva informații suplimentare.

Până în prezent, modelele Husqvarna (firma suedeză face parte acum din grupul KTM) au fost limitate la clasele Enduro, Supermoto și  Café Racer și s-au bazat pe motoare cu un singur cilindru. Cu studiul Norden 901 Concept prezentat la EICMA, Husqvarna intră într-o etapă complet nouă, deoarece Norden se bazează pe un motor cu doi cilindri în paralel și face parte din clasa “adventure”, sau “travel enduro”.

Bicilindrul de pe Norden 901 nu are – așa cum ar sugera denumirea modelului – cilindreea de 901cmc, ci de 889cmc și este cel prezent și pe KTM 890 Duke R. Pe nakedul austriac, acest motor e setat să scoată 121 de cai putere, dar în timp ce Duke R e “Ready to Race”, Norden 901 are nevoie de anduranță și fiabilitate sporite, așa că e de așteptat să nu vedem aceleași performanțe. 

Pentru a fi gata de utilizare și în afara șoselelor, Husqvarna Norden 901 are o roată de 21 inch în față și o jantă de 18 inch în spate. Elementele suspensiei – monoamortizorul central și furca inversată - sunt furnizate de WP Suspension. Nu lipsesc barele de protecție, farul cu LED, proiectoarele auxiliare și carena ce oferă protecție amplă. E de așteptat ca varianta de serie să fie prezentată în această toamnă.


Sursa: Motorrad