Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda va lansa în toamnă noua Africa Twin
30 Iul

Honda va lansa în toamnă noua Africa Twin

Publicat de: Motoboom

Apar noi indicii care sugerează că în toamna acestui an vom vedea noua Honda Africa Twin, model care va fi pus în vânzare în 2020. Un prim filmuleț teaser ne spune că “adevărata aventură ne cheamă”, ne întreabă dacă “putem să o auzim” și ne îndeamnă să fim gata să lăsăm în urmă șoselele pentru a intra în zonele sălbatice, iar site-ul Honda din Marea Britanie are deja un link unde potențialii clienți își pot înregistra interesul.


Se confirmă astfel zvonurile care circulau în presa niponă referitoare la planul celor de la Honda de a modifica Africa Twin în 2020, odată cu introducerea motoarelor Euro 5. În bătălia pentru clasa “adventure” e nevoie de mai multă putere și de mai multă tehnologie, capitole la care actuala CRF1000L e în urma concurentelor de la BMW, Triumph sau KTM.


Kenji Morita, șeful de proiect Africa Twin, a declarat într-un interviu: "Dacă numărăm strict caii putere, e adevărat, unii dintre concurenții noștri au mai mulți, dar noi nu ne-am propus asta. Intenția noastră e să furnizăm exact puterea de care e nevoie în situații reale. Dacă vrem să creștem puterea, o putem face ușor, dar se pierde altceva: motocicleta devine mai grea, vibrează mai mult, se încălzește și se pierde echilibrul pe care îl dorim. Am făcut mai multe experimente, la turații diferite și cele mai bune lucruri se întâmplă când ai 100 de cai putere”.


Actuala Africa Twin are un motor cu doi cilindri în paralel de 998cmc ce scoate 94 de cai putere, suficienți pentru pilotaj plăcut pe șosele și mai mult decât e nevoie pentru mers în off-road, dar încărcată cu pasager și bagaje, performanțele încep să sufere. Se pare că viitorul motor ce îndeplinește normele Euro 5 va avea cilindreea de 1080cmc și o creștere a puterii cu 7 cai. De asemenea, rezervorul va fi mărit cu un litru și va ajunge la 20l.


E de așteptat ca Honda Africa Twin 2020 să fie dotată cu pornire keyless, bord cu ecran TFT, conectivitate Bluetooth pentru multimedia și navigație, multiple moduri de pilotaj. Sunt toate șansele ca acest model să fie arătat în detaliu publicului la Salonul de la Milano din noiembrie.

Sursa: MCN