Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda Transalp ar putea reveni anul viitor
19 Mar

Honda Transalp ar putea reveni anul viitor

Publicat de: Motoboom

Se pare că cei de la Honda sunt hotărâți să revină în segmentul crossover de capacitate cilindrică medie. Surse informate susțin că se dezvoltă trei noi modele pe baza actualului NC 750, dintre care și unul adventure cu roată pe față de 21 de inch. Am putea vedea o revenire a celebrului Transalp.


Odată cu mărirea cilindreei Africanei (CRF1100L), producătorul japonez e prezent în clasa maxi trail, maxi adventure sau big enduro (spuneți-i cum doriți), însă aceste motociclete au devenit prea sofisticate, prea grele pentru manevrat în off-road și – la urma urmelor – prea scumpe. La apariția primei generații Africa Twin, în 1988, XRV650 avea o cilindree rezonabilă, suficientă, care de-a lungul timpului aproape s-a dublat. Transalp devenise depășit tehnologic și a fost scos din producție, însă acum e momentul modelelor “adv” cu motor între 700 și 900 cmc, așa cum sunt proaspetele Triumph Tiger 900 Rally, KTM 790 Adventure sau BMW F 850 GS.


Jurnaliștii de la site-ul japonez Young Machine și-au imaginat printr-un desen cum ar putea arăta viitorul Transalp, împrumutând multe elemente din aspectul noii Africa Twin 1100. Surse din interiorul Honda Europe au declarat britanicilor de la MCN că se intenționează crearea unui model simplu, economic, însă pregătit pentru orice obstacol pe drumuri neasfaltate. Cilindreea se va mări – va fi de cel puțin 800 cmc – pentru a face față concurenței și pentru a oferi prestații optime. Până în acest moment nu este confirmat nimic concret, însă e un pas pe care Honda trebuie să îl facă la un moment dat.

 


Sursa: In Sella