Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda reintroduce simpatica Monkey
26 Apr

Honda reintroduce simpatica Monkey

Publicat de: Motoboom

Honda reintroduce simpatica motocicleta Monkey


Cei de la Honda s-au hotărât să readucă în catalog motocicleta Monkey, care se transformă astfel dintr-un concept într-un produs de serie. Versiunea de 125 cmc a fost prezentată în 2016 la Salonul Moto din Bangkok, ca un an mai târziu, la Salonul de la Tokyo, să fie văzută o variantă mai apropiată de cea care se va fabrica.


Noua motocicleta este clar aceeași jucăușă „maimuțică”. Designul păstrează în mare parte liniile fostei serii, dar această apariție e importantă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e mult mai mare decât originala Monkey Z50, care după o jumătate de secol a fost scoasă din producție. În cel de-al doilea rând, motocicleta Monkey are toate aprobările pentru a fi vândută și în Europa, adică va putea fi comandată și la distribuitorii de la noi din țară.


Îndeplinirea normelor Euro 4 înseamnă că motocicleta Monkey are ABS și se încadrează în standardele privind emisia noxelor, lucru care nu a fost prea greu de realizat, întrucât are motorul de pe motocicleta MSX125. Monocilindrul alimentat cu injecție și răcit cu aer e cuplat la o cutie de viteze cu patru trepte. Cu cei 9,25 cai putere nu impresionează prin performanțe, dar nu acesta e scopul ei. Motocicleta are un rezervor de 5,6 care îi asigură o autonomie urbană de aproximativ 300 km. Motocicleta Honda Monkey se adresează celor ce vor un mijloc de transport economic, cu aer retro, cu care ieși în evidență.