Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda pregătește noua generație Africa Twin
04 Feb

Honda pregătește noua generație Africa Twin

Publicat de: Motoboom

În 2020 e așteptată o nouă variantă Africa Twin, cu motor Euro5. Zvonurile care circulă în media japoneză spun că inginerii de la Honda au hotărât mărirea capacității cilindrice și a puterii.


Honda CRF1000L Africa Twin – inclusiv versiunea adaptată pentru drumuri lungi Adventure Sports – a fost îndelung așteptată de fanii categoriei. De la scoaterea din producție a precedentei generații (XRV750 nu s-a mai fabricat din 2003) și până în 2015, timp de mai bine de un deceniu, Honda a pierdut mulți clienți ai clasei adventure. Se pare că acum reacționează mai rapid la dorințele clienților și ale jurnaliștilor, care cer de la “Africană” mai multă putere și cuplu.  În plus, e forțată și de concurență să facă acest pas.


Principala modificare e legată de viitorul motor, care ar putea avea cilindreea de 1100cmc, tot cu doi cilindri în paralel. Însă și la design se va umbla, noul aspect fiind inspirat de sportiva CBR1000RR Fireblade, cu faruri colțuroase și semicarenă aerodinamică.


Actualul model CRF1000L Africa Twin are un motor cu doi cilindri în paralel ce scoate 95 de cai putere la 7.500rpm, un cuplu de 98Nm la 6.000rpm și e disponibil la MotoBoom la un preț promoțional.