Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda Gold Wing vine anul acesta cu îmbunătățiri
06 Ian

Honda Gold Wing vine anul acesta cu îmbunătățiri

Publicat de: Motoboom

Gold Wing, modelul pentru turism în condiții de lux de la Honda, a venit în 2018 cu schimbări radicale care au propus o altă filosofie: în locul mastodontului preexistent a fost propus ceva mai mic, mai sportiv, mai manevrabil. Prin modificări substanțiale au trecut atunci motorul, cadrul și cutia de viteze. Cei de la Honda spuneau că au vorbit cu proprietarii de Gold Wing și că aceștia folosesc preponderent motocicleta la plimbări de câteva zile, nu fac tururi de săptămâni întregi, așa că și capacitatea de transport a bagajelor a fost redusă de la 150 litri la 110.

Iată că trei ani mai târziu există și clienți care vor mai mult lux, mai mult confort, așa că Honda a redesenat șaua pasagerului și suportul lombar – care face parte din topbox – astfel încât poziția este mai relaxată pentru lungile ore ale călătoriilor. Șeile pentru pilot și pasager sunt cusute dintr-o combinație de piele sintetică și suede (piele nefinisată, care are stratul exterior îndepărtat prin abraziune, e foarte rezistentă și se folosește și în cazul bocancilor pentru munte).Confortul e ridicat la alt nivel și cu ajutorul sistemului audio, care primește un upgrade în ceea ce privește muzicalitatea. Honda spune că acest sistem “redă o calitate superbă a sunetului, cu o prezență vie”. 

Honda Gold Wing există în continuare varianta standard – care are și o nouă culoare ce poartă numele de “Pearl Deep Mud Grey” – precum și varianta mai bine dotată Tour, care se fabrică în culorile negru (Gunmetal Black Metallic) și roșu (Candy Red, dar numai pentru versiunea cu cutie DCT). Toate motocicletele Honda se pot comanda la Motoboom, multe dintre acestea având prețuri promoționale.

Modelul Gold Wing de la Honda are o istorie ce se întinde pe o perioadă de peste patru decenii, remarcându-se mereu prin proporțiile impresionante și prin dotări de pionierat la vremea respectivă (primul GL1000 apărea în 1975) precum injecția electronică, motorul boxer, controlul vitezei de croazieră, suspensie ce se reglează automat, treaptă pentru mers înapoi sau sistem de airbag-uri.