Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda CMX1100 Rebel 2021 – bobber cu motorul de la Africa Twin
25 Nov

Honda CMX1100 Rebel 2021 – bobber cu motorul de la Africa Twin

Publicat de: Motoboom


Zvonurile se confirmă: motorul cu doi cilindri în paralel de 1084 cmc de pe CRF1100L Africa Twin se va regăsi și pe alte noi modele de la Honda. Firma japoneză tocmai a lansat mult așteptatul CMX1100 Rebel - un frate mai mare al lui Rebel 500 – și se vorbește în presa niponă de specialitate și despre o iminentă prezentare a lui CB1100X, un model pentru turism sportiv echipat cu același motor. CMX1100 Rebel se va fabrica atât în varianta stadard, cu cutie de viteze cu șase trepte, cât și în cea echipată cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj DCT la care schimbarea treptelor se poate face din butoanele de pe ghidon sau în mod automat.

Setările motorului cu doi cilindri în paralel și distribuție Unicam SOHC au fost puțin modificate pentru Rebel 1100, după cum o spun cifrele: scoate o putere maximă de 87 de cai la 7.000 rpm și un cuplu de 98 Nm la 4.750 rpm (pe Africa Twin acesta are 102 cai și un cuplu de 105 Nm la 6.250 rpm). Accelerația de tip Throttle By Wire reacționează în patru feluri diferite, în funcție de modul de pilotaj selectat (Standard, Rain, Sport și User), sistemele electronice includ  Honda Selectable Torque Control și Wheelie Control, controlul automat al vitezei de croazieră e dotare standard pe versiunea DCT.

La acest gen de motocicletă aspectul e foarte important, așa că cei de la Honda au gândit ca șaua pasagerului și scărițele aferente să se poată demonta rapid. Sub șaua pilotului e chiar și un spațiu pentru depozitare de 3 litri, unde e amplasată o priză USB pentru încărcarea telefonului. Farul include patru proiectoare cu LED încercuite de un alt LED, în timp ce semnalizatoarele au fost lăsate cu becuri convenționale, pentru a se păstra și o notă clasică, elegantă. Lampa din spate este, de asemenea, tot cu LED.

Pe roata de față este un singur disc flotant de frână cu diamtrul de 330 mm și etrier montat radial cu patru pistonașe, în timp ce pe roata posterioară e un disc cu diamtrul de 256 mm și etrier cu un singur pistonaș. Pneurile au dimensiunile de 130/70B18, repectiv 180/65B16, șaua e amplasată la numai 700 mm de sol și masa – cu plinurile făcute - e de 233 kg. 

Honda pune la dispoziție pentru Rebel 1100 două pachete de accesorii: Street (șa pentru pilot capitonată confortabil, șa pentru pasager maro, protecție pentru rezervor, deflector pentru far, aripă frontală scurtată și autocolante pentru jante), sau pachetul Tour (suport lombar pentru pasager, genți laterale, parbriz aerodinamic).

Noua Honda CMX1100 Rebel 2021 va fi disponibilă la Motoboom în culoarea Gunmetal Black Metallic la un preț ce urmează a fi comunicat.