Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda CB4 Interceptor, conceptul neo-retro pe care îl dorim pus în vânzare
20 Nov

Honda CB4 Interceptor, conceptul neo-retro pe care îl dorim pus în vânzare

Publicat de: Motoboom

Motocicleta Honda CB4 Interceptor, un concept neo-retro


La standul Honda de la Salonul de la Milano a fost expus și un concept ce a creat entuziasm printre fanii mărcii ce are ca siglă aripa. E vorba de motocicleta redusă la esență, de culoare neagră, cu o codiță minimalistă, far rotund și semicarenă.  CB4 Interceptor e inspirat din perioada anilor ’70 și ’80, însă designul modelelor ce participau la campionatul de anduranță din acea perioadă a fost reinterpretat într-o cheie avangardistă. În plus, motocicleta vine și cu soluții tehnice inovative.


Putem considera că motocicleta  CB4 Interceptor este o declarație ce spune cum văd cei de la Honda viitorul. Pentru a fi exacți trebuie să spunem că acest concept nu este creația niponilor, ci provine de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Honda ce își are sediul în Roma, iar cel care a semnat schițele inițiale se numește Valerio Aiello. Intenția este de a face din noua serie CB (ce cuprinde CB125R, CB300R și CB1000R) ceva distinctiv, într-un elegant stil neo-retro ce împletește armonios ambianța  sportului de anduranță cu lumea café racer.


Formele sculpturale lasă loc și tehnologiei inovative: în partea frontală e o turbină eoliană ce generează și captează curent atunci când motocicleta e în mișcare. Inerția se transformă astfel în energie curată ce alimentează computerul de bord. Acesta e dotat cu ecran tactil, sistem de navigație, conexiune cu telefonul  și poate efectua apeluri în caz de urgență la un număr prestabilit.