Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda CB1100X - model pentru turism sportiv cu motorul de la Africa Twin
11 Dec

Honda CB1100X - model pentru turism sportiv cu motorul de la Africa Twin

Publicat de: Motoboom

Surse bine informate din Japonia confirmă că Honda lucrează la un model pentru turism sportiv care va folosi motorul cu doi cilindri în paralel prezent și pe Africa Twin.

În ultimii ani, vânzările motocicletelor din categoria clasică “sports tourer” au scăzut, publicul orientându-se spre modele în stil “adventure” concepute pentru asfalt, cu ambele roți de 17 inch și poziție de condus mai înaltă (ex. seriile XR de la BMW, Versys de la Kawasaki sau Tracer de la Yamaha).

Honda intenționează să rupă o felie din acest segment și a prezentat anul trecut un concept denumit CB4X ce avea montat motorul în patru cilindri de la CB650R. Acest concept a fost creat de Centrul de Cercetare și Dezvoltare Honda din Roma (Italia), acolo unde mai multe modele au trecut de la faza de prototip la cea de serie, inclusiv renăscuta Africa Twin, X-ADV sau CB1000R. Pe baza idelilor prezentate de CB4X și a informațiilor privind propulsorul, jurnaliștii niponi au creat o reprezentare grafică a viitorului model, despre care se spune că va purta numele CB1100X.

Honda a avut în această categorie modelul CBF1000, care s-a fabricat din 2006 până în 2018, produs de Honda Italia Industriale S.p.A. și destinat in principal pieței din Europa. Spre deosebire de CBF1000, care avea motorul cu patru cilindri derivat din cel de la CBR1000RR Fireblade, viitorul CB1100F va folosi bicilindrul de 1084 cmc ce a fost instalat recent și pe noul Rebel 1100. E de așteptat ca versiunea finală a Hondei CB1100X să fie prezentată în toamna anului viitor. 


Sursa: MCN