Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda Africa Twin – record de altitudine
23 Mar

Honda Africa Twin – record de altitudine

Publicat de: Motoboom

Honda a anunțat că modelul CRF1000L Africa Twin a doborât recordul pentru cea mai mare altitudine atinsă cu o motocicletă propulsată de un motor cu doi cilindri: 5.965m deasupra nivelului mării. O echipă formată din cinci piloți a urcat coastele muntelui Nevado Ojos del Salad, cel mai înalt vulcan activ din lume, situat între Argentina și Chile. Fabio Mossini, campion de enduro al echipei Honda din America de Sud, este cel care a reușit să ajungă cel mai sus.

Motocicletele folosite în această aventură au fost echipate cu evacuări Termignoni, alte pinioane pentru o transmisie mai scurtă, pneuri Metzeler MC360TM și câteva accesorii utile de la Honda (crash-bar, scut de protecție pentru motor). După cinci zile de aclimatizare, echipa a terminat ascensiunea în mai puțin de 24 de ore, trecât peste nămol, nisip și gheață, la temperaturi care au ajuns până la minus 5 ° Celsius. Un zid de zăpadă înalt de doi metri i-a silit să se oprească.

Ceea ce merită menționat este că motocicletele Africa Twin folosite sunt foarte aproape de modelul standard. Honda nu a menționat printre modificări nicio schimbare a sistemului de alimentare, ceea ce înseamnă că injecția a făcut față aerului rarefiat de la o asemenea altitudine.
Honda CRF1000L Africa Twin are un motor cu doi cilindri în paralel răcit cu lichid, de 998cmc ce scoate 94 de cai putere și un cuplu de 97Nm și costă la MotoBoom 13.590 euro. Motocicleta e disponibilă și în versiunea cu transmisie automată și dublu abreiaj DCT (Dual Clutch Transmission) la prețul de 14.590 euro (TVA inclus).