Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda a prezentat primul model electric din seria CR
26 Mar

Honda a prezentat primul model electric din seria CR

Publicat de: Motoboom

Weekendul trecut a avut loc cea de-a 46-a ediție a Salonului de la Tokyo (Tokyo Motorcycle Show 2019, 21 – 24 martie), ocazie cu care cei de la Honda au prezentat un prototip CR cu propulsie electrică. “Au prezentat” este puțin cam mult spus, pentru că acest model a fost doar afișat, fără a se furniza presei detalii suplimentare despre specificații tehnice sau data de la care va intra în producție. Dacă nu ar fi fost inscripțiile cu “Electric Proto” pe panourile laterale, poate că ar fi scăpat neobservat.


CR Electric arată exact ca și restul modelelor din serie, adică CRF250R sau CRF450R, numai că are un motor electric și un acumulator ascunse în cadru. De obicei, motocicletele electrice încearcă să se diferențieze prin design de cele convenționale, însă cei de la Honda au păstrat lucrurile cât mai simple. Acest prototip e echipat cu componente probate pe modelele CR existente (cadru, suspensii, frâne).


Modelul e dezvoltat în colaborare cu cei de la Mugen, o companie apropiată de Honda, fondată chiar de fiul lui Soichiro Honda și care în ultimii opt ani s-a implicat în cursele TT. De altfel, CR Electric Proto se aseamănă foarte mult cu Mugen E Rex, model existent deja, care a beneficiat de o modernizare și a fost relansat de curând. Se pare că CR Electric Proto și Mugen E Rex împărtășesc același cadru de aluminiu, suspensiile Showa și frânele Nissin.


Cu toate că nu a fost vehiculată o dată de la care va fi pus în vânzare primul CR Electric, pilotul de teste de la Mugen Shinden prezent la Salon a spus că acest prototip va urma să intre în producția de serie.