Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha colaborează pentru motociclete electrice
10 Apr

Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha colaborează pentru motociclete electrice

Publicat de: Motoboom

Segmentul motocicletelor electrice începe să se maturizeze. Prețurile scad, autonomia crește. O veste importantă vine de la cei patru mari constructori japonezi: Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha lucrează împreună pentru elaborarea unor standarde în ceea ce privește motocicletele electrice.


Cei patru mari constructori au creat un consorțiu care are ca scop uniformizarea acumulatorilor, a sistemelor de încărcare, infrastructura, precum și alte aspecte ce duc la interoperabilitatea motocicletelor de la diferite firme. Cu alte cuvinte, pun lucrurile la punct pentru a nu crea confuzie în rândul clienților.


Această mișcare venită de la renumiții producători e văzută ca un semnal pozitiv nu numai pentru viitoarele motociclete electrice, ci și pentru toată industria vehiculelor electrice. Eforturile depuse de “Big Four” ar trebui ca pe termen lung să depășească barierele tehnologice ce fac ca – deocamdată - vehiculele electrice să nu fie prea populare.


Timid, revoluția electro, începe. Honda are planuri concentrate în această direcție: un RC-E (foto) e în lucru încă din 2017, a prezentat acum câteva săptămâni primul CRF cu acumulatori și e implicat în clasa electrică de la Isle of Man TT alături de Mugen.


Sursa: The Japan News