Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Hesketh Valiant un cafe racer cu 250 de cai
07 Mar

Hesketh Valiant un cafe racer cu 250 de cai

Publicat de: Motoboom

Hesketh Valiant  e naked-ul cu cel mai mare motor V-twin aflat în producție. Mai mult decât atât, motorul de 2100cmc are și supraalimentare. Și nu vine de peste ocean, ci e britanic. Dacă strângeți 60.000 de euro până în 2018, îl puteți comanda acum.


Hesketh e o firmă britanică de motociclete exclusiviste fondată în anii ’80 de care nu a auzit multă lume. Luna trecută, în cadrul Salonului Carol Nash de la Londra, a fost prezentat cel de-al treilea model modern al producătorului. Valiant – denumit astfel după un bombardier din timpul războiului rece folosit de Royal Air Force între 1950 și 1960 – e construit în jurul masivului motor supraalimentat de 2163cmc ce scoate 250 de cai și are un cuplu de 294Nm.


Doar motorul e de proveniență americană (de la S&S, care are în varianta aspirată 147 de cai), restul componentelor sunt fabricate de Hesketh sau proiectete de ei și realizate după specificații cerute de către colaboratori din Marea Britanie. Vitezometrul clasic e de la Smiths, cadrul și bascula sunt de la GIA din Nottingham. Compresorul ce mai aduce 100 de cai în plus e dezvoltat de TTS Performance, suspensiile față și spate, de la Ktech. Nici la capitolul frâne nu găsim denumiri japoneze, italiene sau germane, ci etriere Pretech cu 12 pistonașe pe față și Beringer cu patru pistonașe pe spate. 

Mândria de a fi primul model dezvoltat integral “în casă” e reflectată și de logo-ul H, Valiant fiind primul model ce îl poartă pe rezervor. Componentele exclusiviste și lucrul manual au un preț pe măsură, așa că nu vom vedea prea multe modele pe străzi. Hesketh Valiant costă 50.000£ (cca 60.000€) și va fi disponibil din 2018.